Cooking ideas

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με… εσωτερική αγορά

To Ergon House, το «νέο παιδί» των αδελφών Θωμά και Γιώργου Δούζη άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Μητροπόλεως 23, στον χώρο όπου μέχρι και πριν από δύο χρόνια φιλοξενούνταν το Ινστιτούτο Θερβάντες. Πρόκειται για την πρώτη αγορά τροφίμων που παντρεύεται με χώρους εστίασης αλλά και ένα ξενοδοχείο προσανατολισμένο στους foodies.

To ξενοδοχείο, το οποίο έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά την λειτουργία του και αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πόρτες τους στις αρχές Μαρτίου, διαθέτει 38 δωμάτια σε 4 ορόφους. Σε δύο από τους ορόφους υπάρχουν κοινόχρηστες κουζίνες όπου είτε οι φιλοξενούμενοι του Ergon House είτε όποιος «έχει κλείσει» τον χώρο θα μπορεί να μαγειρεύσει, μόνος του ή με την συμβολή ενός σεφ, τρόφιμα που έχει αγοράσει από την Αγορά του Ergon που φιλοξενείται στο ισόγειο.Στην Αγορά φιλοξενούνται πάνω από 3.000 κωδικοί τόσο από τυποποιημένα τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά κυρίως ελληνικής προέλευσης όπως και είδη ντελικατέσεν καθώς και αναμνηστικά και είδη κουζίνας. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένο είναι το τμήμα φρέσκων (κρέατα, ψάρια, μαναβική) καθώς οι πάγκοι κοπής με μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά και τυριά.

Back to top button
Close
Close