Τρίκαλα

Άδεια τα Τρίκαλα …..έφυγαν και οι τελευταίοι για την μεγάλη γιορτή

Με μια εικόνα που σχεδόν επαναλαμβάνεται τέτοιο καιρό  έρχονται αντιμέτωποι αυτές τις ημέρες (και ιδίως τη Τετάρτη , ανήμερα της Παναγίας) οι Τρικαλινοί  και όσοι γενικά τυχαίνει να βρίσκονται στην Τρικαλινή πόλη: άδειοι δρόμοι, άδεια πεζοδρόμια και κλειστά καταστήματα.

Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και χρόνια, οι Τρικαλινοί όπως και τόσοι άλλοι   βρήκαν τρόπο να εγκαταλείψουν τα Τρίκαλα , έστω για λίγες ημέρες και να βρεθούν σε τουριστικούς προορισμούς ή ακόμα στους τόπους καταγωγής τους η στα χωριά του ορεινού όγκου .

Οι τυχεροί της υπόθεσης, εκτός βεβαίως από αυτούς που κατάφεραν να αποδράσουν , είναι βεβαίως και όσοι έμειναν πίσω, αφού απολαμβάνουν την πόλη χωρίς τη φασαρία και το θόρυβο του υπόλοιπου χρόνου. Σε αυτό, εξάλλου, έχει συμβάλει και ο καιρός αφού η ανυπόφορη ζέστη των προηγούμενων ημερών έχει υποχωρήσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες δεν παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Μόνο τουρίστες στο κέντρο της πόλης , ανήμερα της Παναγίας.

Τα μόνα που φαίνεται να λειτουργούν στο κέντρο είναι οι φωτεινοί σηματοδότες αλλά και αυτοί μάλλον χωρίς λόγο, αφού δεν υπάρχει κυκλοφορία για να ρυθμίσουν. Στην πιάτσα των ταξί της Κεντρικής πλατείας είναι μόνο τρία οχήματα με τους οδηγούς να έχουν πιάσει κουβέντα με τον καφέ στο χέρι, γνωρίζοντας μάλλον εκ των προτέρων ότι η ημέρα δεν προσφέρεται για μεροκάματο παρά μόνο για χαλάρωση και συζήτηση.

Λίγα τετράγωνα πιο πάνω, στην πλατεία Κιτριλάκη  δεν υπάρχει ούτε ένα ταξί. Προφανώς οι οδηγοί που συχνάζουν εκεί ήταν πιο ρεαλιστές.

Στους γύρω δρόμους, η χαρά του οδηγού: μπορείς να παρκάρεις όπου θέλεις και για όσο θέλεις, χωρίς το άγχος των κλήσεων της δημοτικής Αστυνομίας. Θα ήταν ωραίο να ήταν έτσι τα Τρίκαλα  όλο τον χρόνο. Ολοι όμως ξέρουν ότι από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας η πόλη θα αρχίσει να μπαίνει και πάλι στους γνωστούς της ρυθμούς.

Cz

Back to top button
Close
Close