Τοπικά

Όταν μικρά παιδιά παράγουν πολιτισμό μιλάμε για θεατρική παράσταση από το ΡΟΔΙ!

 

Άκρως συγκινητική ακόμη μια θεατρική παράσταση από το Νηπιαγωγείο το »ΡΟΔΙ» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο. «Κέντημα στην πέτρα η ζωή του», ο τίτλος της και είναι από αυτές τις δουλειές που κάνεις θαύματα και παράγεις πολιτισμό με πρώτη ύλη μικρά παιδιά . Τέτοιες παραστάσεις μας κάνουν να θυμόμαστε τα δικά μας παιδιά..και τις έντονες στιγμές συγκίνησης που έχουμε ζήσει όλοι μας. Γέμισε η ψυχή μας μουσική, χορό και θάλασσα.

Λίγες πληροφορίες για το έργο : Η ιστορία ενός παιδιού που ήθελε να πετάξει μακριά αλλά δεν είχε γερά πόδια. Κέντησε πάνω στην πέτρα καράβια που ταξίδευαν, σταυρούς για να φύγει το κακό, τα αρχικά των νοικοκυραίων του οικισμού.

Μια ιστορία γι αυτόν που όσα δεν έζησε τα ζωγράφισε στην πέτρα. Μια αληθινή ιστορία για ένα αγόρι που έζησε πριν πολλά χρόνια. Ο Μάνθος γεννήθηκε όπως λένε το 1900 στην Αμοργό στον οικισμό Ασφοντυλίτη. Έφηβος παρουσίασε κάποιας μορφής παραλυσίας στα κάτω άκρα.

Ήξερε γράμματα όμως τα χέρια του δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μολύβι για να γράψει, παρά μόνο το σφυρί και το καλέμι για να κεντήσει. Και μ΄αυτά κέντησε το πέρασμά του από τη ζωή.

????????????????????????????????????

Οι νεότεροι που επιχείρησαν να συνεχίσουν το έργο του γρήγορα τα παράτησαν. Το κέντημα στην πέτρα ήθελε τεράστια υπομονή που μόνο ένας άνθρωπος καθηλωμένος χωρίς πόδια μπορούσε να διαθέσει.

Το προσωπικό θαύμα ενός παιδιού που μη μπορώντας να τρέξει βρήκε τη χαρά στο σφυρί και στο καλέμι. Έδειξε σε όλους εμάς ότι η δύναμη που κρύβει η θέλησή μας είναι ισχυρότερη από κάθε τι. Οι πέτρες που χάραξε ο Μάνθος  βρίσκονται ακόμη στον Ασφοντυλίτη . Στέκουν ασάλευτες σαν ένα μουσείο αλλιώτικο από κάθε άλλο. Τις βλέπουν οι ονειροπαρμένοι , οι αλαφροΐσκιωτοι και τα παιδιά.

 

Close