Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

Με την παρουσία πλήθους φίλων του Θεραπευτηρίου πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων) το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου.
Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, συνοδευόμενοι από τον Λοχαγό Αχιλλέα Γρηγορίου, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας μεταφέροντας στους περιθαλπόμενους και σ’ όλους τους παρευρισκόμενους το εορταστικό πνεύμα και την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών.
Στη συνέχεια η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μικρού Κεφαλόβρυσου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Καλογράνα, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς με μοναδικό τρόπο συνεπαίρνοντας τους παρευρισκόμενους και τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ των άλλων, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας ο οποίος αναφέρθηκε «στη μεγάλη προσφορά που επιτελεί στην περιοχή το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων» και τόνισε ότι «η Περιφέρεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Θεραπευτηρίου σε ότι αυτό χρειασθεί», ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. ΓιώργοςΣπαθής, ο γνωστόςΠολιτευτής Φιλόλογος κ. Κώστας Πατέρας, ο εφημέριοι των ενοριών του Μεγάλου και Μικρού Κεφαλόβρυσου πάτερ Δ. Ζιώγας και πάτερ Ευθύμιος Παπαϊωάννου, ο πρώην Διοικητής του Θεραπευτηρίου κ. Ιωάννης Ρετζιάς, το μέλος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας κ. Βάσω Κωστοπούλου, η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων κ. Μαρία Λύτσιου, ο Διευθυντής Δασών κ. Χρήστος Κουτσονάσιος, αντιπροσωπεία τοπικών συλλόγων και λοιποί εκπρόσωποι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στην ανθρωπιστική προσφορά και το ρόλο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Τρικάλων στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Μήνυμα στήριξης στο Θεραπευτήριο απέστειλαν και οι απουσιάζοντες στην Αθήνα Βουλευτές του Νομού κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης και Κώστας Σκρέκας.
Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας (υπεύθυνος Διοίκησης για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων) κ. Π. Ραχιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «…Στη σημερινή εποχή του άκρατου ωφελιμισμού και του αρρωστημένου εγωκεντρισμού, που έχουν οδηγήσει στην αποξένωση της κοινωνίας μας, η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους και η αλληλοστήριξη είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να διατηρηθεί και να μη διαρραγεί η συνοχή της κοινωνίας μας και να κρατηθεί αυτή σε ένα ανεκτό επίπεδο πολιτισμού….».

Back to top button
Close
Close