Τοπικά

Χρήστος Λάππας: Η δική μας παράταξη θα μπορούσε να συνεργαστεί με την ομάδα του Χρ.Κρητικού

Το σχόλιο του για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την εμπλοκή του Χρήστου Κρητικού στη διεκδίκηση του Δήμου Τρικκαίων έκανε σε συνέντευξη του σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

«Υπάρχουν αυτές οι μετακινήσεις και αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, γιατί έτσι πάντα γίνεται όταν υπάρχουν διάφορες μεταμορφώσεις από τον Σαούλ στον Απόστολο Παύλο και τούμπαλιν, όταν υπάρχουν ιδεολογικές μεταμορφώσεις, κωλοτούμπες.

Τώρα η Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ από υποστηρικτές που ήταν για μια λύση του Μακεδονικού με μία σύνθετη ονομασία που θα έχει και γεωγραφικό προσδιορισμό και κατάργηση του αλυτρωτισμού, βγήκαν στην απέναντι πλευρά  με εθνικιστικά ιδεώδη. Αυτό βέβαια θα έχει συνέπειες. Πότε δηλαδή θα είσαι Σαούλ πολέμιος του Χριστιανισμού και πότε να γίνεσαι Απόστολος Παύλος, δεν γίνεται. Και τα δύο κόμματα άλλα έλεγαν για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι το 2008, τι έγινε τώρα και άλλαξαν; Γιατί αυτή η έρμη χώρα πάντα να διακατέχεται από προσωπεία και όχι από πρόσωπα; Τώρα λοιπόν θα πληρώσουν και τα επίχειρα και ο Μητσοτάκης αν είναι η αυριανή κυβέρνηση, θα κληθεί να την εφαρμόσει.

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω την ιστορία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, άλλο δηλαδή να λέει όταν είναι στην αντιπολίτευση και άλλο όταν είναι στην κυβέρνηση, αυτή δηλαδή την ιστορία της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση ή ό,τι κάνει η κυβέρνηση εμείς να είμαστε αντίθετοι μόνο και μόνο γιατί το κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορώ να την αντιληφθώ, είναι έξω από την πολιτική με την οποία εγώ προσεγγίζω τα πράγματα.

Το ΚΙΝΑΛ έχει διαμορφώσει την πολιτική και τακτική του σε ένα αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αναπαράγοντας ένα παλιό και ανιστόρητο δίλημμα που έκανε και το ΚΚΕ δηλαδή «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Έτσι το ΚΙΝΑΛ έχει εγκλωβιστεί σε ένα αδιέξοδο, όταν δεν έχει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων, όταν δεν έχεις την πολιτική και ιδεολογική κηδεμονία για να πεις εσύ που πρέπει να πάνε τα πράγματα και να σε ακολουθήσει ο κόσμος, γιατί ο κόσμος μετά να έρθει μαζί σου; Αν φυσικά θέλεις να είσαι παρών στην πολιτική.

Προφανώς και στο θέμα του Σκοπιανού και της ονομασίας, έχει την πιο ξεκάθαρη θέση, ότι έλεγε ως τώρα, αυτό κάνει. Έρχεται η ευνοϊκότερη συγκυρία για να λύσει ένα μεγάλο εθνικό θέμα. Και αυτή η πόλωση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο κομμάτων, έχει επιφέρει έναν νέο διχασμό.

Όσον αφορά τα περί δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό που κάποιοι ζητάνε, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και κατά ειρωνεία του αείμνηστου Καθηγητή Δημητρίου Τσάτσου για τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας επιλαμβάνεται η κυβέρνηση, δεν είναι ζήτημα του λαού.

Ακούω τα νέα ονόματα υποψηφίων Δημάρχων που βγαίνουν τελευταία. Άκουσα και το όνομα του Χρήστου Κρητικού, είναι ένας νέος αρκετά συγκροτημένος και οργανωμένος στην σκέψη και την πολιτική του συμπεριφορά.

Αν καταφέρει να πλαισιωθεί από αρκετούς νέους ανθρώπους, θα είναι ένας συνδυασμός με ενθουσιασμό, πάθος και πολιτικό ήθος. Για το καλό του Δήμου νομίζω πως θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δική μας παράταξη θα μπορούσε να συνεργαστεί μετά τις εκλογές με αυτή που μπορεί να φτιάξει ο Χρήστος Κρητικός, τον συμπαθώ περισσότερο από τους υπόλοιπους και είμαι συναισθηματικά πιο κοντά μαζί του γιατί είναι παιδί ενός πολύ καλού μου φίλου».

Close