Τοπικά

“Χαμός”στα καφέ εξοπλίζονται με τεράστιες οθόνες ενόψη Μουντιάλ.

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει, που έλεγε και το τραγούδι. Όταν, όμως, δεν μπορεί να πάει στη Βραζιλία -λόγω απόστασης και οικονομικών δυσκολιών, τότε αναστενάζει μπροστά στην τηλεόραση.

Κι όμως, η κρίση στην Ελλάδα νικήθηκε από το Μουντιάλ. Μπορεί ο μέσος Έλληνας να στερείται βασικών αγαθών, αλλά δεν γίνεται να μην δει τους αγώνες στη Βραζιλία, δίχως να διαθέτει τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, τουλάχιστον 150.000 τηλεοράσεις σε λιγότερο από έναν μήνα πέτυχαν να πουλήσουν οι αλυσίδες καταστημάτων με ηλεκτρονικές συσκευές.

Αυτό αναφέρουν στο «Έθνος» στελέχη ομίλων λιανικής πώλησης, αποδίδοντας την εντυπωσιακή άνοδο στο «πάθος» των ποδοσφαιρόφιλων για το Μουντιάλ, στη «λατρεία» των Ελλήνων για την Εθνική ομάδα αλλά και στην οικονομική ύφεση, που έχει κάνει τους φανατικούς της μπάλας να μαζεύονται πια στα σπίτια τους για να δουν τα ματς.Βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που θα επιλέξουν τα καφέ με τις μεγάλες οθόνες και οι καταστηματάρχες εξοπλίζονται να δεχτούν τους φιλάθλους.

 

 

Close