Ελλάδα

Χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες -Οι πρώτες μετρήσεις

Οι πρώτες μετρήσεις στην Αθήνα δείχνουν τον Κώστα Μπακογιάννη να θεωρείται ανίκητος και να κερδίζει την κούρσα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Ο δε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δυσκολεύεται να περάσει στον δεύτερο γύρο, αφού την είσοδο στην κούρσα της δεύτερης Κυριακής διεκδικούν με αξιώσεις και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (ΚΙΝΑΛ) αλλά και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο άγνωστος στους περισσότερους ψηφοφόρους Νάσος Ηλιόπουλος έρχεται 5ος στις μετρήσεις και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη φαίνεται να δίνεται ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Ταχιάο και στον αντάρτη υποψήφιο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργο Ορφανό.

Και στη συμπρωτεύουσα -όπου οι οπαδικές προτιμήσεις θα παίξουν κρίσιμο ρόλο- η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, παρά τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού, θα δυσκολευτεί πολύ να περάσει στη δεύτερη Κυριακή, αφού οι δημοσκοπήσεις τη φέρνουν να βρίσκεται στην 5η θέση, πίσω και από τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ Σπύρο Βούγια.

Στον Πειραιά, επίσημες μετρήσεις δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά η νίκη του ανεξάρτητου υποψηφίου Γιάννη Μώραλη θεωρείται δεδομένη. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μην μπορεί να προσμετρήσει τη νίκη του κ. Μώραλη στα κέρδη της στη μάχη των δημοτικών εκλογών -αφού επισήμως στηρίζει την υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Βλαχάκου, αδελφού του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου- αλλά είναι κοινό μυστικό ότι πολλά «γαλάζια» στελέχη στηρίζουν τον Γ. Μώραλη.

Αυτό που σίγουρα θα κάνει είναι να πανηγυρίσει για την ήττα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι του Πειραιά, του αρχιτέκτονα και καθηγητή στο ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα, που εκτιμάται ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει παρά μόνο τον πολύ στενό πυρήνα των οπαδών της παραδοσιακής Αριστεράς.

Αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής οι πρώτες μετρήσεις δίνουν άνετη νίκη του «γαλάζιου» υποψηφίου Γιώργου Πατούλη, με τη Ρένα Δούρου να ακολουθεί από απόσταση. Θεωρείται πιθανό η κυρία Δούρου να περάσει στον δεύτερο γύρο, έστω κι αν έχει ανταγωνισμό από τον  Γιάννη Σγουρό του ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν μπορεί να ελπίζει σε αύξηση των ποσοστών της στη δεύτερη Κυριακή.

Close