Τοπικά

Φοιτητές του Χαροκόπειου ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων

Τον Δήμο Τρικκαίων, ως εμφατικό παράδειγμα προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη, επέλεξαν για μελέτη 50 φοιτητές/τριες από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Από το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας συγκεκριμένα, που επί διήμερο βρέθηκαν στον Δήμο και επισκέφθηκαν – ενημερώθηκαν για το πλήθος των δράσεών του.

Η πρώτη επίσκεψη, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018,  έγινε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου τους υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά (ο Δήμαρχος απουσίαζε), καλωσορίζοντάς τους και εισαγάγοντάς τους στα βασικά στοιχεία της προσπάθειας που επιχειρείται στα Τρίκαλα.
Στη συνέχεια, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Θανάσης Μιχαλάκης προέβη σε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του Δήμου, σε επίπεδο καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης, πρωτογενούς τομέα και τεχνολογίας. Με βάση την αρχή ότι η «καινοτομία είναι η αλλαγή σκέψης», παρουσιάστηκαν, το Smart Trikala με τις δράσεις του, το Σχέδιο Ασκληπιός στην ολότητά του, η κίνηση για τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος, η αλλαγή στην προσβασιμότητα και την κινητικότητα, καθώς και ειδικότερες δράσεις που υλοποιούνται στον Δήμο.
Ταυτοχρόνως, έγιναν ειδικές αναφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Δήμου Τρικκαίων στους τομείς του πολιτισμού και της αγροτικής παραγωγής, με έμφαση στον Μύλο των Ξωτικών, ως βέλτιστη πρακτική στον τουριστικό τομέα για ολόκληρη τη χώρα.

Close