Επιχειρείν

Το ξεκίνημα της 2 handmade aprons, μια ιδέα δυο τρικαλινών που πέτυχε!

Η 2 handmade aprons, μία εταιρεία από τα Τρίκαλα, αποτελεί έναν από τους ειδήμονες στο είδος. Ξεκινώντας το 2015, η εταιρεία δημιουργεί μοναδικές ποδιές σε ποιότητα και σε σχέδια, ικανοποιώντας τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού πελάτη.

podia1.jpg

Το ξεκίνημα της 2 handmade aprons

«Το “μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι”, το έχεις ακουστά»; Με αυτή τη φράση οι ιδρυτές της εταιρείας, Θάνος Τάμπας και Δήμος Μπαλάφας ξεκινούν, με αρκετή δόση χιούμορ, να εξιστορούν στο thestival.gr το πως αποφάσισαν να περάσουν από τον χώρο της εστίασης, όπου και εργάζονταν στην την κατασκευή ποδιών για όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα.

Όπως εξομολογούνται, δούλευαν μαζί από το 2012 στην εστίαση και κάποια στιγμή χρειάστηκαν να αγοράσουν ποδιές για τους ίδιους. Αφού έκαναν έρευνα αγοράς και δεν βρήκαν κάτι που να τους ικανοποιεί, σκέφτηκαν στα στραφούν σε ίδια μέσα.

idrytes.jpg

Σύμμαχος στη σκέψη αυτή; Η μητέρα του Θάνου η οποία ξέρει να ράβει. Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν, σε πρώτη φάση, να φτιάξουν τις δικές τους ποδιές.

Η σκέψη αυτή έμελλε να αλλάξει οριστικά τη ζωή τους. Αφού έφτιαξαν τις ποδιές και τις φόρεσαν, άνθρωποι από την εστίαση αλλά και φίλοι τους επέμεναν πως έπρεπε να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή ποδιών.

Το αποτέλεσμα; «Σε 15 μέρες είχαμε κωδικό στην εφορία», εξομολογούνται στο thestival.gr o Θάνος και ο Δήμος ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2015, θα άνοιγαν το κατάστημα στα Τρίκαλα.

Έκτοτε η πορεία της επιχείρησης είναι ανοδική. Όπως άλλωστε σημειώνουν και οι ίδιοι, συνεχώς εξελίσσονται στις τεχνικές επεξεργασίας, τα σχέδια, και τα υφάσματα, με γνώμονα όχι μόνο να υπάρξει τελικά ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, αλλά και η ποδιά να εξυπηρετεί τον σκοπό της, «να κρύβει τη βρωμιά».

Η ποδιά των 170 ευρώ και η ποδιά με την πιο… ασυνήθιστη βέσπα

Όπως αναφέρουν στο thestival.gr ο Θάνος και ο Δήμος, «από την επιχείρησή τους αγοράζουν, ευτυχώς, όλοι», διευκρινίζοντας πως κάθε επάγγελμα που χρειάζεται την ποδιά απευθύνεται σε αυτούς.

Ζητώντας τους όμως να θυμηθούν χαρακτηριστικές παραγγελίες, η αλήθεια είναι πως δυσκολεύονται. Τελικά, αναπολώντας όλα αυτά τα χρόνια που η 2 handmade aprons λειτουργεί, μιλούν για την πιο ακριβή παραγγελία αλλά και την πιο… ευφάνταστη σε ό,τι αφορά στο σχέδιο.

podia2.jpg

«Η πιο ακριβή μας παραγγελία ήταν ποδιά αξίας 170 ευρώ η οποία έφυγε στο Βανκούβερ», σημειώνουν. Η συγκεκριμένη ποδιά, αν και ήταν πολύ απλή στο σχέδιο, ήταν κατασκευασμένη από γνήσιο δέρμα μοσχαριού και ήταν δώρο μιας γυναίκας προς τον σύζυγό της ώστε να την φοράει τις Κυριακές στο μπάρμπεκιου!

Τι σχέση μπορεί να έχει όμως η παρασκευή καφέ με μια βέσπα. Η 2 handmade aprons, η οποία κατάφερε να τα συνδυάσει σε μια άκρως εντυπωσιακή ποδιά. Ικανοποιώντας λοιπόν την απαίτηση ενός πελάτη, έφτιαξαν μια ποδιά στην οποία απεικονίζεται μια μεγάλη γαλάζια βέσπα, στην οποία αντί για φανάρι υπάρχει latte art, στα χερούλια κρέμονται συσκευές για το αφρόγαλα, ενώ η σέλα έχει… «καταληφθεί» από ένα κλείστρο μηχανής του καφέ!

podia3.jpg

«Διαβάζαμε το μήνυμα και κόντεψε να μας φύγει το κινητό από τα χέρια», λένε γελώντας ο Θάνος και ο Δήμος καθώς θυμούνται την πρώτη τους αντίδραση στην παραγγελία.

Βρείτε την 2 handmade aprons ΕΔΩ

thestival.gr

Close