Idees Sports

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο ποδηλατικός αγώνας «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ 2019» στην Πύλη.

 

Ο ποδηλατικός σύλλογος Τρικάλων ετοιμάζεται για την διοργάνωση ενός ακόμη ποδηλατικού αγώνα. Ο αγώνας αντοχής «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ» ξεκίνησε να διοργανώνεται από το 2015, τότε που  ξεκίνησε την ποδηλατική  του δράση και ο Π.Σ. Τρικάλων. Είναι αφιερωμένος στην μνήμη των πεσόντων στην Μάχη της Πόρτας στις 9 Ιουνίου του 1943.  Αρωγός σε αυτή την διοργάνωση είναι ο Δήμος Πύλης, που είναι και ο αθλοθέτης του αγώνα.

Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την χώρα καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας επιλέχτηκε από την Ομοσπονδία Ποδηλασίας ως κριτήριο για την επιλογή αθλητών στην εθνική ομάδα.

Η διαδρομή του αγώνα έχει μέτριο βαθμό δυσκολίας και  πανέμορφα φυσικά τοπία,που τραβάνε την προσοχή όλων. Η «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ 2019» είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη  περιοχή του Δήμου Πύλης.

Ο Π.Σ. Τρικάλων εκτός από διοργανωτής, θα συμμετέχει στους αγώνες με περίπου 25 ποδηλάτες από την ποδηλατική του ακαδημία σε όλες τις κατηγορίες. Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή επιτυχία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9/6/2019  ώρα λειτουργίας γραμματείας 09:30΄, ώρα έναρξης αγώνων 10:30΄

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:έξω από το Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων (από την πλευρά του περιφερειακού). Στον ίδιο χώρο θα γίνουν ή εκκίνηση και τερματισμός των αγώνων.

 

10:30΄ Μίνι μικρά 5,4km, αγώνας σιρκουί 4 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.

10:50’ Μίνιμεγάλα, 8,1km, αγώνας σιρκουί 6 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.

11:20΄ Παμπαίδες, 11:25’ Πανκορασίδες – Κορασίδες, (αγώνας ΔΡΜ 2 στροφές)= 34.5km,εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά  προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για την 2η στροφή . Με το κλείσιμο της 2ης στροφής, από  Αγ. Βησσαρίων –  ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

12:30΄ Παίδες, (αγώνας ΔΡΜ 4 στροφές)= 64,5km,   εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά  προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία  – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για τις επόμενες 3 στροφές. Με το κλείσιμο της 4ης στροφής από  Αγ. Βησσαρίων –  ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

14:45΄ Έφηβοι, (αγώνας ΔΡΜ 5 στροφές)= 79,5km,   εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά  προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία  – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για τις επόμενες 4 στροφές. Με το κλείσιμο της 5ης στροφής από  Αγ. Βησσαρίων –  ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

18:30΄ Απονομές.Οι απονομές στις κατηγορίες Μίνι και Παμπαίδων θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα κατά την διάρκεια των παράλληλων  εκδηλώσεων του Δήμου για την Μάχη της Πόρτας.

Την ομάδα στηρίζουν επιχειρήσεις που αγαπάνε τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ποδηλασία. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν.

 ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ),  3G (ψηφιακές εκτυπώσεις),  ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Η ποδηλατική ακαδημία της ομάδας λειτουργεί με περίπου 35 παιδιά. Χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, ανάλογα την ηλικία και την ποδηλατική εμπειρία και στοχεύει στην άθληση, στην βελτίωση της ικανότητας οδήγησης και την εκμάθηση οδιγικής  συμπεριφοράς.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email:podilasiatrikalon@yahoo.gr

 

 

 

 

Back to top button
Close
Close