Ελλάδα

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση των νέων ζευγαριών, τονίζοντας πως «στον επόμενο Προϋπολογισμό θα υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας». Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ.

Το συνέδριο της ΝΔ είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Είναι το τελευταίο συνέδριο πριν από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, η οποία θα επισφραφγιστεί από τις εθνικές εκλογές

– Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι πάντα το κόμμα του λαού, κόμμα πατριωτικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό, ένα κόμμα που τολμά τις αλλαγές, που γνωρίζει τις εθνικές αξίες και τις υπερασπίζεται.

– «Ευχαριστούμε πρόεδρε για την προσφορά σου στην παράταξη», είπε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

– Το συνέδριο είναι ανοικτό στην κοινωνία. Η ΝΔ αποτελεί πλέον επιλογή για όλους τους πολίτες, γιατί έχουμε μια πολιτική πρόταση που μπορεί να ενώσει την Ελλάδα και να την οδηγήσει μακριά από τους διχασμούς. Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε.

– Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει το εξής: «Φύγετε! Φύγετε μία ώρα αρχύτερα!». Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον λαό και κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς καμία απολύτως φιλοδοξία για ευημερία.

– Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και γι’ αυτά που πιστεύει ότι θέλει να κάνει.

– Για τον Τσίπρα και την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη: Σε λίγη ώρα από τώρα θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία. Πρόκειται για κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και ότι δεν επιχείρησε να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

– Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους πιο αδύναμους. Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα. Να κλείσουμε τις πληγές του διχασμού. Να εντοπίσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες, και να τις θεραπεύσουμε.

– Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χώρα της ανακυκλούμενης μιζέριας και της στασιμότητας, αυτή η χώρα δεν μας αξίζει και θα την αλλάξουμε. Να σπάσουμε τις ιδεολογικές αλυσίδες του κρατισμούς και της αριστερής υποκρισίας.

– Για το άσυλο: Από άσυλο ιδεών μετατράπηκε σε άσυλο παραβατικότητας και ανομίας, το οποίο προστατεύει κυκλώματα ναρκωτικών και τραμπούκους. Ο νόμος για το άσυλο δεν μένει, δεν τροποποιείται, καταργείται! Ας κάνει μια βόλτα ο κ. Τσίπρας μια βόλτα από το Αλεξάνδερειο Μέλαθρο στο ΑΠΘ, για να δει το κατάντημα του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

– Για τους δημοσίους υπαλλήλους: Στέκομαι δίπλα και τιμώ τους δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Όμως δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέπει το γεγονός ότι ο πλούτος παράγεται στις ημέρες μας από τον ιδιωτικό τομέα, από τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους και τους επιχειρηματίες.

– Για την ανάπτυξη: Πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω.

Close