Τοπικά

Σχολές και ονομασία για το Μακεδονικό στον «αέρα» της Ραδιοφωνικής Λέσχης

Τα δυο συλλαλητήρια, για το Μακεδονικό και την κατανομή των σχολών, που διοργανώνονται στην πόλη των Τρικάλων Τετάρτη και Πέμπτη σχολιάστηκαν σήμερα στον αέρα της Λέσχης 97,6.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος ανέφερε σχετικά:« Ανεπιφύλακτα βοηθάει το συλλαλητήριο της Πέμπτης στην διεκδίκηση των σχολών, αλλά δεν έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Η ανακοίνωση που έβγαλαν δεν λέει όμως και τι σχολή θέλουν όσοι διοργανώνουν το συλλαλητήριο. Δεν άκουσα τις φωνές των δημάρχων, πλην του κ. Παπαστεργίου, για το ΤΕΙ, παρόλα αυτά τώρα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τις σχολές.Διεκδικούμε κάτι που είναι σημαντικό, και για τον τόπο μας και για τα εθνικά μας ζητήματα. Υπάρχει στην ατμόσφαιρα ότι είναι αντικυβερνητικά τα συλλαλητήρια, όμως να ρωτήσουμε και τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων, και τους Σεβασμιότατους,  αν με την παρουσία τους αναγνωρίζουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα στις συγκεντρώσεις. Να δούμε και ποιες είναι οι ειλικρινείς προθέσεις τους»

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Τρέλλης εξέφρασε την άποψη του, λέγοντας: « Ούτε προτρέπει, ούτε αποτρέπει η ΝΟΔΕ για τα συλλαλητήρια, εγώ όμως προσωπικά ως Τρέλλης θα πάω και στα δυο»

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας:

«Όσον αφορά στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, δεν λύνονται τα μείζονα αυτά ζητήματα με φιέστες εν ονόματι του λαού. Θεωρώ ότι αυτοί που πρωταγωνιστούν είναι αλαφροΐσκιωτοι. Από τη μεριά της Εκκλησίας νομίζω πως πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί πριν συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ας σοβαρευτούμε.

Τη βασική ευθύνη για το ζήτημα των σχολών την έχουν οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού, δεν πρέπει να λειτουργήσει  το συλλαλητήριο ως καθαρτήριο των ευθυνών τους. Δεν αρκεί η εξέδρα για να βάλει γκολ μια ομάδα, μπορεί να βοηθάει μεν, αλλά χρειάζεται και καλούς παίχτες. Όπως παλιά υπήρχαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που ήταν αποτελεσματικοί, έτσι και τώρα το βάρος πέφτει στους κυβερνητικούς βουλευτές. Θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν επί τιμή θανάτου της κυβέρνησης να πούνε ότι αυτό που ζητάμε πρέπει να γίνει, αλλιώς αποχωρούμε και η κυβέρνηση πέφτει. Δεν θα μας ακούσουν αλλιώς, αυτοί έχουν τη δύναμη, αν δεν το κάνουν θα τα χάσουμε όλα».

Close