Τοπικά

Συνεχίζεται ο «Πόλεμος» για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Απίστευτη καθυστέρηση από την ηγεσία της ΝΔ

Αρχικά, οι συντάκτες των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου που κυκλοφορούν νωρίτερα, λόγω του Αγίου Πνεύματος, είχαν την εικόνα ότι θα έπρεπε να αφήσουν κενές σελίδες στα φύλλα τους, μιας και η ΝΔ θα έδινε τα ψηφοδέλτιά της στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Μετά, η Πέμπτη έγινε Παρασκευή. Τώρα, εκτός αν γίνει το θαύμα Σάββατο  γίνεται Τρίτη.

Η δυστοκία που υπάρχει στη ΝΔ δεν είναι αποτέλεσμα εσωκομματικού προβλήματος. Απλώς, υπάρχει υπερπλεόνασμα ενδιαφερομένων, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι που, ως επί το πλείστον, χειρίζονται τα ψηφοδέλτια του κόμματος να σβήνουν και να γράφουν ονόματα. Ήρθε, δε, και η αύξηση της ποσόστωσης από το 30% στο 40% και ανέτρεψε τους σχεδιασμούς της ΝΔ, με αποτέλεσμα να κόβονται άνδρες, προκειμένου να μπουν γυναίκες στα ψηφοδέλτια και να τηρηθεί η νομοθεσία. 

Κυριακή κοντή γιορτή, όμως, και στη ΝΔ προειδοποιούν ότι θα υπάρχουν «μίνι» εκπλήξεις, τόσο σε μεγάλες περιφέρειες όσο και ανά την περιφέρεια, με ονόματα που «κάτι» έχουν να πουν στις τοπικές κοινωνίες. Στη ΝΔ, δε, θεωρούν ότι οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν από «κομμένους» θα είναι ελεγχόμενες, αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, οι υποσχέσεις που δόθηκαν σε ενδιαφερομένους ήταν πολλαπλάσιες των διαθέσιμων θέσεων. Έξυπνα, πάντως, η ΝΔ δεν ανακοίνωσε ψηφοδέλτια ήδη από τον Ιανουάριο, καθώς τότε θα είχε προκληθεί έντονη αντισυσπείρωση στη στελεχιακή βάση του κόμματος, ενώ τώρα κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει κερδίσει με 9,5 μονάδες και ετοιμάζεται να πάρει και την αυτοδυναμία. 

 

Close