Lifestyle news

Συγκλονίζει με την εξομολόγησή της η Κατρίνα Τσάνταλη

Το απειλητικό για την όρασή της πρόβλημα που αντιμετωπίζει

 

Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» ήταν χθες το βράδυ η Κατρίνα Τσάνταλη και προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την πάθηση που απειλεί την όρασή της. Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, γόνος γνωστής οικογένειας οινοποιών, μίλησε για το πως στην ηλικία των 19 χρονών ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πώς το βίωσε.

Η Κατρίνα Τσάνταλη περιγράφει:

«Μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια λέγεται το θέμα που έχω με το μάτι μου. Όταν μου το είπαν ούτε εγώ το θυμόμουν. Όταν το ανακάλυψα σπούδαζα στην Αγγλία. Συνειδητοποίησα πως κάτι πάει λάθος με τα μάτια μου και νόμιζα πως έχω μυωπία. Έκλεισα ραντεβού, πήγα να κάνω τις εξετάσεις μου, κι από εκεί που είχα να κάνω μια απλή εξέταση με κράτησαν 7 ώρες. Στο τέλος ο άγγλος γιατρός, ψυχρά μου είπε πως έχω αυτή την ασθένεια, που μου το είπε στα αγγλικά και δεν κατάλαβα τίποτα.  Και μου είπε δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και ότι μέχρι τα 25-28 θα χάσω πλήρως την όρασή μου και στα δύο μάτια. Δεν ήθελα να πω κάτι στους γονείς μου μέχρι να είμαι σίγουρη.

Πήρα κλαίγοντας τον μπαμπά μου και του είπα ότι πήγα στους γιατρούς και μου είπαν ότι έχω κάτι στα μάτια μου που δεν υπάρχει θεραπεία και ότι δεν θα βλέπω. Είμαι πάρα πάρα πολύ τυχερή γιατί είναι μόνο στο ένα μου μάτι. Κάνουν ισορροπία τα μάτια μου και βλέπω κανονικά… Τελικά, όταν άρχισα να το ψάχνω συστηματικά, γιατί μετά από αυτό άρχισαν οι εξετάσεις, βρέθηκα σ’ ένα κέντρο που κάνει έρευνα πάνω στη μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια και εκεί ο γιατρός μου είπε ότι το μόνο πράγμα που δεν θα μπορώ να κάνω είναι να πετάξω αεροπλάνο και μετά ηρέμισα. Κάνω τις εξετάσεις μου κάθε χρόνο, βλέπω πως πηγαίνει. Στην αρχή τρομοκρατήθηκα. Κοιμόμουν με ανοιχτά τα φώτα. Αλλά μετά είπα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, κάτσε να δούμε τι θα γίνει. Ό,τι είναι, το αντιμετωπίζω. Και προχωράμε…»

 

Back to top button
Close
Close