Τοπικά

Στο 30ο Συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής στην Τήνο το παράρτημα Υγείας της ΠΕ Τρικάλων..

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, με ιδιαίτερη χαρά και συνέπεια στη διαχρονική της πορεία, πραγματοποιεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων το επετειακό 30ο Συνέδριό της στην Τήνο (20-23 Σεπτεμβρίου 2018) σε συνδιοργάνωση με τοπικούς πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα.

Το Συνέδριο παρακολουθούν ο καθ.Παιδιατρικής του Παν.Θεσσαλίας,Νίκος Σκεντέρης,εκπρόσωποι της ΠΕ Τρικάλων Διευθ/νση Υγείας , Σακκά Φανή, Κωστοπούλου Στέφη και Πολύζου Ελένη, αναοσθησιολόγος του Νοσοκομείου Τρικάλων και εκπρόσωποι του παραρτήματος Θεσσαλίας. 

Το θέμα του 30ου Συνεδρίου «Υγεία, Παιδί, Τέχνη: Η Τέχνη και η Επιστήμη έχουν αλήθεια – αναζητείστε καταφύγιο εκεί» έχει ως επίκεντρο τη νέα γενιά, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της σε θέματα υγείας. Ειδικότερα, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται πριν, κατά και μετά το Συνέδριο, η Εταιρία προσπαθεί να συμβάλει στην ανάπτυξη δικτύων στην τοπική κοινωνία για την προάσπιση της ψυχοσωματικής υγείας παιδιών και εφήβων προτρέποντας στην ενασχόληση με την επιστήμη και την τέχνη.

Την εποχή της πολυσήμαντης κρίσης, ιδιαίτερα σημαντικός θεωρείται ο ρόλος της οικογένειας του κυττάρου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και των υποστηρικτικών κοινωνικών δομών. Στόχος των συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με στόχο τη διατήρηση σταθερών και θαλερών πλεγμάτων θωράκισης της υγείας και κοινωνικής ευεξίας του νεαρού πληθυσμού της χώρας μας.

Close