Ελλάδα

Στη Λάρισα ο διοικητής της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ

Με την παρουσία του διοικητή της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ κ. Αριστοτέλη Αποστολίδη γιορτάστηκαν τα 30χρονα από τη γέννηση του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Λάρισας αλλά και τα γενέθλια για τα 115 χρόνια απ’ όταν ο Πωλ Χάρις με τέσσερις φίλους του ίδρυσαν το Ρόταρυ.

Στη χθεσινή λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Metropol» έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αναλύθηκαν οι πλούσιες δράσεις του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Λάρισας, ενώ έγινε και η εισδοχή τεσσάρων νέων μελών στον Ομιλο, στα οποία αποδόθηκε και το σήμα του Ομίλου. Μιλώντας στην «Ε» ο διοικητής της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ κ. Αριστοτέλης Αποστολίδης σημείωσε ότι «σήμερα επισκέπτομαι έναν από τους πιο δραστήριους ομίλους της περιφέρειάς μας, τον Ροταριανό Ομιλο Ανατολικής Λάρισας. Οπως ίσως γνωρίζετε το Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, μια παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς.

Το Ρόταρυ έχει 1.250.000 μέλη σε διακόσιες χώρες, τα οποία είναι μοιρασμένα σε 35.000 ομίλους. Εμείς έχουμε δύο περιφέρειες, η νότια περιφέρεια είναι η 2470 που γεωγραφικά καλύπτεται από μια νοητή γραμμή που διέρχεται από Λέσβο, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Αρτα, Πρέβεζα, Κέρκυρα και κάτω και πάνω από αυτές τις πόλεις είναι η 2484, που είναι η δική μας περιφέρεια».

 

Εν συνεχεία ο κ. Αποστολίδης ανέφερε μερικές μόνο από τις πολλές δράσεις του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Λάρισας όπως η προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο «Χαμόγελο του Παιδιού», η παροχή βοήθειας για να καλυφθούν διάφορες ανάγκες στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας η αγορά 30 ζευγαριών παπουτσιών που θα δοθούν σε προσφυγόπουλα στην Καρίτσα, ενώ ήδη έχει γίνει συνεννόηση με την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για να δωριστεί ένα μόνιτορ παλμικό οξύμετρο.
Θ.Α.

Close