Τοπικά

Στην επικαιρότητα η φιλία του Γ.Μπάκου με τον Η.Μόσιαλο

Ήταν πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν ο γνωστός Τρικαλινός ορθοδοντικός Γιώργος Μπάκος ανέβαζε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με τον καθηγητή των Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics και πρώην υπουργό Ηλία Μόσιαλο σε μια συνάντηση που συζητήθηκε στην Αθήνα. Τα πολιτικά ενδιαφέροντα του Τρικαλινού ορθοδοντικού φαίνονται να ταυτίζονται με τον διακεκριμένο καθηγητή και πλέον  επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του Covid-19.

Σήμερα η ίδια φωτό δικαιολογημένα ανέβηκε  και πάλι από τον Γιώργο Μπάκο καθώς ο Ηλίας Μόσιαλος είναι το πρόσωπο των ημερών μόνο που αυτήν την φορά μετέφερε τα συγχαρητήρια για την ειδική θέση αλλά και απο το γεγονός της παρουσίας του στο  στην δεκαμελή ομάδα εμπειρογνώμων στο παγκόσμιο οργανισμό υγείας στην Ευρώπη

δείτε τo περσινό θέμα στο trikalaidees

http://www.trikalaidees.gr/%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

Ο Ηλιας είναι αναγνωρισμένος διεθνώς, για το ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο. Όσον αφορά, τον άνθρωπο Ηλία Μόσιαλο και την πρόσφορα του στην πατρίδα σε όλες τις δύσκολες περιόδους αρκεί να διαβάσετε τις διευκρινίσεις στην ανακοίνωση του. Η φωτογραφία είναι από την τελευταία συνάντηση μας στα όμορφα Τρίκαλα.
Ηλίας Μόσιαλος
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας. Θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω στα νέα καθήκοντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να έχει η χώρα συνεχή ενημέρωση για τις διεθνείς εξελίξεις.

Από τον Ιανουάριο είχα ξεκινήσει την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για τις επιπτώσεις του νέου ιού και είχα καταθέσει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις. Έκτοτε συνέχισα τις δημόσιες παρεμβάσεις μου αλλά και την ενημέρωση του Πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν μου ζητούσαν τη γνώμη μου.

Τώρα απλά αυτό θα γίνεται με θεσμικό τρόπο και θα χαρώ ιδιαίτερα να ενημερώνω όσους από το πολιτικό σύστημα και τους επισήμους φορείς της πολιτείας ζητήσουν τη γνώμη μου.

Μερικές απαραίτητες διευκρινίσεις:
1. Η θέση είναι άμισθη, δεν θα υπήρχε εξάλλου περίπτωση να επιβαρύνω τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια της βουλευτικής μου θητείας είχα αρνηθεί να πάρω τα λεγόμενα βουλευτικά ‘προνόμια’ ενώ κατέθεσα τις εισφορές της Βουλής για τη σύνταξη στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Και αυτό όχι γιατί ήμουν εναντίον της στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου των βουλευτών αλλά γιατί θεώρησα ότι ως Βουλευτής Επικράτειας αυτό έπρεπε να κάνω στη δύσκολη περίοδο που περνούσε η χώρα μας.
2. Η θέση είναι αμιγώς επιστημονική και συμβουλευτική και δεν έχει καμία πολιτική προέκταση
3. Η δίκη μου συμβολή, πέραν της αρχικής προσπάθειας μου να πείσω την κυβέρνηση και τους πολίτες να ανταποκριθούν άμεσα στην επερχόμενη απειλή, θα είναι ελάχιστη μπροστά στη συμβολή των υγειονομικών μας, των υπαλλήλων του υπουργείου υγείας και του ΕΟΔΥ, των στελεχών της πολιτικής προστασίας και των Ελλήνων ειδικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη απέναντι στον ιό.
Έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και στελέχη στο σύστημα υγείας. Και οι λοιμωξιολόγοι μας είναι από τους καλύτερους στον κόσμο.

Οι σκέψεις μου είναι καθημερινά στους ανέργους και σε όσους χάσουν τη δουλειά τους λόγω της κρίσης. Πρέπει η πολιτεία να τους στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο το επόμενο διάστημα. Και να βοηθήσουμε όλοι μας όπως μπορούμε. Λέμε συνέχεια για το Ελληνικό φιλότιμο, ας το κάνουμε πράξη τώρα στα δύσκολα.

Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά ενωμένοι και με επίμονη προσπάθεια θα τα καταφέρουμε.

Close