Τοπικά

Στελέχη του Κέντρου Αποκατάστασης Α.Ε. σε ημερίδα στην Πύλη

Στα πλαίσια της παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕ” συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης στο χώρο του ΚΑΠΗ Γόμφων με θέμα “Ψυχική Υγεία & Τρίτη Ηλικία” .

Στελέχη του Τμήματος Φυσιοθεραπείας με μπροστάρη τον γνωστό φυσιοθεραπευτή Αντώνη Τζερεμέ και την υπεύθυνη Άντα Τσιτσά    ανέπτυξαν το θέμα “Αποκατάσταση & Τρίτη Ηλικία” και ενθάρρυναν τους παρευρισκομένους να βάλουν την άσκηση στην καθημερινότητα τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

Close