Ελλάδα

Σε παρατεταμένη αναμονή η ανακοίνωση των υποψηφίων στην ΝΔ.

Δεν θα ανακοινώσει τελικά αύριο τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε επισήμως εξαγγείλει από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος ότι από τις 10 Ιανουαρίου θα ξεκινούσε η δημοσιοποίηση των πρώτων υποψηφίων, οι οποίοι θα ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα νεοεισερχόμενοι στην πολιτική, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας εικόνας ανανέωσης.

Μάλιστα είχε προσδώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ημερομηνία της 10ης Ιανουαρίου, συνδέοντάς την με το γεγονός ότι τη μέρα αυτή συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του στην αρχηγία της Ν.Δ.

Αλλά τελικά δεν θα δούμε αύριο ανακοίνωση υποψηφίων, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να την αναβάλει. Η επίσημη αιτιολόγηση της απόφασης αυτής είναι, όπως έλεγαν στην «Εφ.Συν.» συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ότι η ανακοίνωση των ονομάτων αναβάλλεται «λόγω της αβεβαιότητας που έχουν οδηγήσει τη χώρα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι».

Αντιδράσεις υποψηφίων

Ωστόσο υπάρχει κι ένα άλλο δεδομένο. Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων υποψηφίων που θα έβλεπαν να ανακοινώνονται τα ονόματα των νεοεισερχομένων και οι ίδιοι θα έμεναν στην αναμονή. Αντιδράσεις που προφανώς η ηγεσία της Ν.Δ. θα ήθελε να αποφύγει και ο μόνος τρόπος θα ήταν βέβαια να κάνει πίσω σε αυτήν την, τόσο επίσημα δημοσιοποιημένη, εξαγγελία.

Εν τω μεταξύ σήμερα (στις 16.30) συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη, η νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που αναδείχθηκε από το συνέδριο, ενώ κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Μαρία Σπυράκη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Ειδικότερα μίλησε για «αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα στη χώρα», κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάθε μέρα που παραμένει στην κυβέρνηση ζημιώνεται ο τόπος» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν έχουμε δει κυβέρνηση μειοψηφίας και η αποχώρηση του κ. Καμμένου που εξαγγέλθηκε, για άλλη μια φορά, μέσω νυχτερινών tweets συνεπάγεται την άμεση υποχρέωση του κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Close