Τρίκαλα

Ποιος θα είναι ο ρόλος του νέου δημάρχου στην Καλαμπάκα?

Τελικά θα είναι περίεργη η συγκατοίκηση όλων στο Δημαρχείο του δήμου Μετεώρων . Εξαιτίας της απλής αναλογικής με την οποία ψηφίσαμε για πρώτη φορά φέτος (και θα ψηφίσουμε και στις μεθεπόμενες εθνικές εκλογές) αναμένεται μπάχαλο. Όχι μόνο στον δήμο Μετεώρων  αλλά και σε άλλα μέρη.

Ο εκλογικός νόμος απλής αναλογικής που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως οι δημοτικοί σύμβουλοι βγαίνουν απ’ την πρώτη Κυριακή, και την πρώτη Κυριακή ο κ.Σινάνης  είχε μεγαλύτερο ποσοστό, άρα και περισσότερους δημοτικούς συμβούλους  Ο νέος Δήμαρχος κ. Αλέκος , παρότι βγήκε με  διαφορά 13,5% απ’ τον κ.Σινάνη στην 2η Κυριακή, θα έχει λιγότερους δημοτικούς σύμβουλους απ’ αυτόν. Ο Θοδωρής Αλέκος θα έχει 13 συμβούλους. Η αντιπολίτευση θα έχει 14.

  Άρα θα πρέπει να υπάρχουν συμμαχίες για κάθε ξεχωριστό ζήτημα. Οι συνεδριάσεις στο περασμένο συμβούλιο  ήταν έτσι κι αλλιώς χαοτικές, ακόμα και όταν είχαν πλειοψηφία οι Δήμαρχοι, και δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γίνει τώρα. Ας αφήσουμε στην άκρη τους βυζαντινισμούς που μπορεί να παίζουν πλέον είτε απ’ τη μία ή την άλλη πλευρά, τις μυστικές συμφωνίες και τη δυστοκία στη λήψη αποφάσεων.Πλέον ο ρόλος του Γιάννη Παπαμιχαήλ θα είναι καθοριστικός και από ότι έδειξε και η διαδικασία παρά την κινητοποίηση της ΝΔ να βοηθηθεί ο Σινάνης τόσο η αποχή όσο και αυτοί που ψήφισαν κράτησαν την προτίμηση τους …

TRIKALAidees

Back to top button
Close
Close