Ελλάδα

Ποια είναι η φυσιογνωμία της έξυπνης πόλης, σύμφωνα με την έρευνα της Mindhaus!

Η Mindhaus, εταιρία στρατηγικής τουριστικού marketing και μέλος της V+O Greece, συμμετείχε στο 1ο Plug & Play συνέδριο «Restart mAI City», που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα, με κεντρικό θέμα τις έξυπνες και βιώσιμες πόλεις του μέλλοντος και την εφαρμογή τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Restart mAI City» ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, Γενικός Διευθυντής της Mindhaus, παρουσίασε τα ευρήματα πανελλαδικής, ποσοτικής έρευνας σε δείγμα 500 ατόμων με θέμα «Ποια είναι η φυσιογνωμία της έξυπνης πόλης, ακούγοντας τους κατοίκους», την οποία υλοποίησε η Mindhaus.

Η έρευνα εστίασε στο κατά πόσο και σε ποιο βαθμό είναι εξοικειωμένο το ελληνικό κοινό με τον όρο ‘έξυπνη πόλη’, καθώς και στο τι ζητούν οι πολίτες, κατά προτεραιότητα, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αλλά και την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων όπως είναι η κλιματική αλλαγή.

Ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, Γενικός Διευθυντής της Mindhaus κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ του συνεδρίου σημείωσε: «στρατηγική για την ταυτότητα ενός προορισμού δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά είναι ο κρίκος που πρακτικά συνδέει όλες τις δράσεις ανάπτυξης, διαχείρισης και προώθησης ενός τόπου. Μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού, μειώνει τις επικαλύψεις και συμβάλει στη δημιουργία ικανοποιημένων πολιτών, επισκεπτών και επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, αποδεικνύεται ότι η «ευφυία» ενός τόπου ελκύει όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες».

Στο επισυναπτόμενο υλικό θα βρείτε: το δελτίο τύπου, στοιχεία της έρευνας που υλοποίησε η Mindhaus και το λογότυπο της εταιρίας.

Στη φωτογραφία παρουσιάζονται οι ομιλητές στο πάνελ του συνεδρίου ‘Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς’: Πέτρος Ζησιμόπουλος, Account Manager, SPACE HELLAS, Γιάννης Κωτούλας, Πρόεδρος e-Trikala A.E., Θεόφιλος Κυρατσούλης, Γεν. Διευθυντής Mindhaus, Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Τ.

Σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεση σας για όποια διευκρίνιση ή και περαιτέρω υλικό.

Close