Cooking ideas

Ο σεφ Κωνσταντίνος Ζυγουράκης γιορτάζει και φτιάχνει ερωτιάρικα και νόστιμα doughnuts.

 

Ο chef μας σήμερα γιορτάζει την μέρα του αγίου Βαλεντίνου φτιάχνοντας τα πιο αφράτα, ερωτιάρικα και νόστιμα doughnuts.Γράψτε συνταγούλα και αφιερώστε 20 λεπτά για αυτόν ή αυτή που σας κρατά ξάγρυπνους τις νύχτες!

Υλικά για 12 doughnuts
290gr (2 κούπες) Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
150gr (¾ κούπες) Ζάχαρη
120gr (½ κούπα) Ξινόγαλα ή γάλα με 30ml (2 κουταλιές) ξύδι
50gr Σοκολάτα κουβερτούρα
30gr (2 κουταλιές) Βούτυρο (λιωμένο)
10ml (2 κουταλάκια) Κόκκινο χρώμα, σε μορφή πάστας
5gr (1 κουταλάκι) Baking powder
5gr (1 κουταλάκι) Σόδα
2gr (½ κουταλάκι) Αλάτι
2 Βανίλιες
1 Αυγό, μεγάλο

Για το γλάσο
60gr (4 κουταλίες) Τυρί κρέμα
40gr (⅓ κούπα) Άχνη ζάχαρη
40gr (2 κουταλιές) Γάλα
20gr (1 ½ κουταλιά) Βούτυρο

Εκτέλεση

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη το αλεύρι, το baking powder, την σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το ξανά χρησιμοποιήσουμε.

3) Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο. Μόλις αυτό γίνει, αποσύρουμε από την φωτιά ώστε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία.

4) Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με την βοήθεια του μίξερ ή ενός αυγοδάρτη το αυγό με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, τις βανίλιες, το ξινόγαλα ή το γάλα με το ξύδι(αν επιλέξουμε αυτή την λύση) και το κόκκινο χρώμα.

5) Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης. Το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με ζύμη για κέικ.

6) Γεμίζουμε τα ειδικά φορμάκια για doughnuts αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε πολύ καλά. Προσοχη! Δεν τα γεμίζουμε ποτέ μέχρι πάνω αλλά μέχρι τα ¾.

7) Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

8) Για το γλάσο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη και ρευστή κρέμα. Μόλις τα doughnuts κρυώσουν καλά ρίχνουμε κρέμα κάνοντας σχήματα είτε με ένα πιρούνι είτε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη.

Close