Τοπικά

Ο κορονοϊός πλήττει τον ελληνικό τουρισμό -ακυρώσεις στην Καλαμπάκα

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού δεν περιορίζονται μόνο σε εκείνους που έχουν μολυνθεί. Η επιδημία είχε σημαντικές επιπτώσεις στην κινεζική οικονομία, καθώς και στην τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως.Image result for κινεζοι μετεωρα

Στην Ελλάδα, περίπου 200.000 Κινέζοι τουρίστες αφίχθησαν το 2019 ενώ φέτος αναμένεται να έρθουν τουλάχιστον 250.000.Από αυτούς ένα σημαντικό μερίδιο εάν και μικρό θα πήγαινε στα Μετέωρα ενω το μεγαλύτερο επισκέπτεται την   Σαντορίνη καθώς  είναι ο  αγαπημένος προορισμός για πολλούς Κινέζους τουρίστες. Αλλά από τότε που ξέσπασε η επιδημία, η εικόνα είναι διαφορετική.

Το ποσοστό μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι κρίσιμο, καθώς οι Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν σε περιόδους χαμηλής ζήτησης (ειδικά το χειμώνα, όταν έχουν τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς). Επίσης, οι Κινέζοι ξοδεύουν περισσότερα στις διακοπές τους από ό, τι οι μέσοι τουρίστες στην Ευρώπη.

Οι Ασιάτες στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα αποξένωσης, καθώς οι περισσότεροι τους συνδέουν με τον φονικό ιό, παρόλο που πολλοί από αυτούς δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην Κίνα.Image result for κινεζοι μετεωρα

Οι τοπικοί πράκτορες εκτιμούν ότι θα χάσουν το 10% των τουριστικών εσόδων του τρέχοντος έτους, γεγονός που έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την τοπική οικονομία: το εμπόριο, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες.

Close