Ελλάδα

Ο δήμαρχος Τεμπών ζήτησε ολοκληρωμένο κόμβο στον Πυργετό

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στο 4ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση :Η Θεσσαλία της επόμενης ημέρας, πήρε το λόγο και ζήτησε μετ επιτάσεως από τον υπουργό υποδομών Χρ. Σπίρτζη να κατασκευαστεί επιτέλους ο κόμβος στον Πυργετό, ενώ ενατιώθηκε στα όσα δήλωσε ο υπουργός ότι ο κόμβος στον Πυργετό είναι συμβατική υποχρέωση της πολιτείας. Κάτι ανάλογο ανέφερε στην ομιλία του και  ο περιφεριάρχης,  επισημαίνοντας ότι δεν εξέλιπαν οι λόγοι που είχαν απομακρυνθεί από την κοιλάδα τα διόδια…
Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Τεμπών μίλησε την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου για το θέμα του κόμβου στον Πυργετό καθως και για τον προαστιακό σταθμό στην Ιτέα.
Χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου την ειδική συνεδρία για τις υποδομές- τουρισμός -περιβάλλον και διαχείριση των υδάτινων πόρων στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας του αναπτυξιακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Πριν λίγους μήνες εγκαινιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας ίσως ενα από τα μεγαλύτερα έργα της σύγχρονης ιστορία της Ελλάδας.
Η διάνοιξη των σηράγγων καθώς και η διέλευση εκτός της Κοιλάδας των Τεμπών είναι πια γεγονός .Για να μπορέσει όμως αυτό το μεγάλο έργο να δώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Τεμπών και Αγιάς ,των παράλιων του Ν.Λάρισας ,της Κοιλάδας των Τεμπών ,των ορεινών διαμερισμάτων του Ολύμπου και του Κισσάβου θα πρέπει να κατασκευαστεί ολοκληρωμένος κόμβος στο ύψος του Πυργετού (Α/Κ Ραψάνης ) και όχι ημικόμβος που λειτουργεί σήμερα ,δίνοντας την δυνατότητα κάλυψης και εισόδου απο το βόρειο τμήμα του κλειστού αυτοκινητοδρόμου

Close