Lifestyle news

Ο Βασίλης Ζούλιας μιλάει για το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει η Μαρέβα Μητσοτάκη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη μου αρέσει και σαν Κυρία και σαν Πρώτη Κυρία. Έχει ένα στιλ εντελώς προσωπικό που το αναδεικνύει με τις ακόμα πιο στιλάτες επιλογές της: από τον τρόπο που κινείται, που ντύνεται, από τους φίλους της, από το πώς μεγαλώνει τα παιδιά της, από τα πανεπιστήμια που διάλεξε για να σπουδάσει, από τις επιχειρηματικές της επιλογές και φυσικά από την επιτυχία της φίρμας που συνδημιούργησε, τη γνωστή σε όλους μας Zeus & Δione.

Ναι, έφερε έναν εντελώς νέο αέρα στο θεσμό της ελληνίδας «Πρώτης Κυρίας», τον έκανε πιο εξωστρεφή, πιο κινητικό, πιο τολμηρό με την έννοια ότι δοκιμάζει –ακόμα και με ρίσκο να κάνει λάθος– να φορέσει ό,τι αυτή πιστεύει ότι της δίνει άνεση και είναι πιο κοντά στο στιλ της. Επίσης ακούει! Εκτίμησα πάρα πολύ το γεγονός ότι απάντησε από το προσωπικό της instagram σε σχόλιο που έκανε κάποια για ένα στιλιστικό της «λάθος» και μάλιστα γράφοντας «δεκτή η παρατήρηση». Μου θύμισε πολύ Michelle αυτή η κίνηση. Δείχνει άνθρωπο με αυτοπεποίθηση που δεν έχει κανένα σύμπλεγμα να δεχτεί μια καλή ή κακή κριτική.

Στην πρόσφατη εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο κινέζος Πρόεδρος στο Πεκίνο το σμαραγδί φουστάνι διά χειρός Ζούλια που επέλεξε έκανε τα ελληνικά media να ασχοληθούν με την επιλογή της περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Όχι μόνο γιατί ήταν μια πολύ ωραία επιλογή αλλά και γιατί ήταν η πρώτη φορά που διάλεγε να φορέσει –σωστά– ρούχο έλληνα σχεδιαστή. Αν και κυκλοφόρησε μόνο μία φωτογραφία, και μάλιστα σε μακρινό πλάνο, όποιος γνωρίζει τη δουλειά του Βασίλη Ζούλια καταλάβαινε με την πρώτη ματιά ότι ήταν δικής του έμπνευσης.

Χθες το βράδυ βρήκα τον Βασίλη Ζούλια μέσα σε έναν πυρετό δημιουργίας, αφού σε δύο ημέρες ετοιμάζει να παρουσιάσει την νέα του κολεξιόν στο Ζάππειο. Παρ’ όλα αυτά, βρήκε χρόνο να μου μιλήσει για το στιλιστικό θέμα των ημερών αφού, όπως λέει ο ίδιος σε απλά ελληνικά, “What are vintage friends for…?”

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Πρώτη Κυρία η Μαρέβα Μητσοτάκη επιλέγει να φορέσει φόρεμα με τη δική σου υπογραφή. Τι νιώθεις;
Χαρά, ικανοποίηση, ενθουσιασμό και περηφάνια.

Μπορείς να μας διηγηθείς την ιστορία αυτής της παραγγελίας;
Με τη Μαρέβα Μητσοτάκη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες μου πελάτισσες στο κατάστημα της οδού Κανάρη. Έχει ακόμη μια τσάντα μου από εκείνη την εποχή. Επίσης ήταν η πρώτη στη λίστα των ατόμων που έτρεξα να συμβουλευτώ για καθοδήγηση μετά το buzz των Golden Globes, καθώς θεωρώ ότι έχει πολύ υψηλό επιχειρηματικό πνεύμα. Της είχα πει, λοιπόν, κάποια στιγμή που βρεθήκαμε έξω, μεταξύ αστείου και σοβαρού, όταν γίνεις Κυρία Πρωθυπουργού, θα έρθεις να σε ντύσω. Είχαμε ήδη μια άτυπη συμφωνία…

Τι έλαβες υπόψη για να σχεδιάσεις το συγκεκριμένο σχέδιο;
Η Μαρέβα είναι μια γυναίκα με δυνατή υπόσταση και έχει ένα δικό της προσωπικό στιλ. Οπότε σκέφτηκα κάτι πολύ απλό και λιτό ώστε να αναδεικνύει την προσωπικότητά της χωρίς τίποτε περιττό. Ήταν ένα παιχνίδι ισορροπιών, κάτι που γνωρίζω να το κάνω καλά αφού έχω διανύσει και μια καριέρα σαν stylist για πάνω από 20 χρόνια. Σκέφτηκα ότι θα πέσουν όλα τα βλέμματα επάνω της με κριτική διάθεση και έπραξα αναλόγως.

Μπορείς να μας περιγράψεις αυτό το φόρεμα, δεδομένου ότι το έχουμε δει μόνο από φωτογραφία και μόνο από μπροστά;
Το ύφασμα είναι διπλό σατέν ντουσέζ και το προμηθεύτηκα από ένα από τα καλύτερα εργοστάσια του κόσμου. Το χρώμα είναι ανοιχτό σμαραγδί και το αρχικό σχέδιο είχε όλη την πλάτη ανοιχτή, κάτι που δεν γινόταν να κρατήσουμε όμως για διάφορους, εύκολα κατανοητούς λόγους… Έτσι το ντεκολτέ της πλάτης έκλεισε αρκετά πιο πάνω. Επίσης, έχει ένα σκίσιμο μέχρι το γόνατο.

Βασίλης Ζούλιας

Βασίλης Ζούλιας

Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο του φουστανιού. Με μεγάλο ντεκολτέ στην πλάτη και δύο σκισίματα αριστερά και δεξιά. Στην τελική του μορφή το ντεκολτέ περιορίστηκε και έγινε ένα μόνο σκίσιμο στην πίσω πλευρά μέχρι το ύψος του γονάτου.

Πώς διάλεξες το χρώμα του;
Το χρώμα ήταν καθαρά επιλογή της Μαρέβας. Της πηγαίνουν ιδιαίτερα όλες οι αποχρώσεις του πράσινου.

Δεδομένου ότι και η ίδια ασχολείται με τη μόδα, είχε λόγο για το συγκεκριμένο σχέδιο;
Φυσικά και είχε λόγο, άλλωστε ποτέ δεν θα καταλήγαμε σε κάτι που και η ίδια δεν θα ένιωθε ο εαυτός της μέσα σε αυτό.

Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Κυριάκος Μητσοτάκης

Πιστεύεις ότι μια Πρώτη Κυρία οφείλει να φοράει αποκλειστικά ρούχα σχεδιαστών της χώρας της;
100% το πιστεύω και το υποστήριζα πάντα αυτό. Ίσως είναι η μόνη περίπτωση που δεν χρειάζεται μέτρο αλλά ακριβώς το αντίθετο… Ελληνικά και μόνο ελληνικά ρούχα για την Πρώτη Κυρία μας που τυγχάνει να έχει και άμεση σχέση και με τη μόδα, αλλά και την ελληνική παραγωγή.

Άλλωστε έχουμε παραδείγματα άλλων Πρώτων Κυριών που σχεδόν πάντα επιλέγουν σχεδιαστές της χώρας τους και έτσι γίνονται πρέσβειρες, υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας τους εκάστοτε σχεδιαστές και κατ’ επέκταση την εγχώρια επιχειρηματικότητα σε αυτόν τον δυνατό τομέα που λέγεται Μόδα.

Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Κυριάκος Μητσοτάκης

Η μόδα είναι μια τεράστια βιομηχανία και σε κάποιες χώρες με ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική (βλ. Γαλλία, Ιταλία, Αμερική). Ανάλογη δυναμική μπορεί εύκολα να αποκτήσει και η Ελληνική Μόδα. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Ας το κατανοήσουμε αυτό.

Ποιες άλλες Πρώτες Κυρίες έχεις ντύσει;
Καμία άλλη, άλλωστε σχεδιάζω ρούχα μόνο τα τελευταία 10 χρόνια και οι προηγούμενες δύο Κυρίες είχαν και αυτές –πολύ σωστά– τους αγαπημένους τους σχεδιαστές.

Ποια Ελληνίδα θα ήθελες κάποτε να ντύσεις και δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα;
Την επόμενη Ελληνίδα που θα μπει για πρώτη φορά στο κατάστημά μου. Αυτή είναι και η πιο σημαντική.

Βασίλης Ζούλιας

Βασίλης Ζούλιας

Βασίλης Ζούλιας

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Η Μαρέβα Μητσοτάκη συνδύασε το φόρεμά της με παπούτσια στο χρώμα του χρυσού, μια καρφίτσα λιβελούλα, ένα φάκελο ψάθινο με λουλούδια και μία μοβ εσάρπα. Όλα αυτά τα αξεσουάρ ήταν δικές της επιλογές αλλά δεν έχουμε προλάβει ακόμα να μάθουμε την προέλευσή τους. Το πολεμικό ρεπορτάζ συνεχίζεται!

Close