Τρίκαλα

Ουσιαστική συνεργασία Δ. Τρικκαίων – ΕΛΜΕΤ για την τρικαλινή εκπαίδευση

 

Η ουσία της συνεργασίας για την εκπαίδευση στα Τρίκαλα, ήταν η συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων – ΔΣ ΕΛΜΕΤ το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε και τη σχολική χρονιά που μόλις άρχισε με το ΔΣ των τρικαλινών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεχίστηκε έτσι η μακρά περίοδος συναντήσεων και συνεργασίας.
Η ΕΛΜΕΤ θέτει αιτήματα και υποβάλλει προτάσεις για ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητες του Δήμου, επεκτείνοντας και ενισχύοντας τον θεσμικό παρεμβατικό της ρόλο.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τον Δήμο Τρικκαίων με περισσότερα ελαιοχρωματισμένα και συντηρημένα διδακτήρια, νέες διαβάσεις πεζών, συγκεκριμένο προγραμματισμό για τη σύνδεση περισσότερων διδακτηρίων με φυσικό αέριο.
Οπότε οι εκπαιδευτικοί έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα που διευρύνουν τη συνεργασία: αντισεισμικότητα κτηρίων, πυρασφάλεια, εσωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, λογαριασμοί ύδρευσης, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αναλώσιμα, ποδηλατόδρομοι, βελτιώσεις σε περιβόλους και αύλειους χώρους, ήταν κάποια από τα τεθέντα ζητήματα.
Ο κ. Παπαστεργίου απάντησε σε κάθε ένα χωριστά, υπενθυμίζοντας:
– πρότασή του προς την υφυπουργό Παιδείας στην πρόσφατη επίσκεψή της στα Τρίκαλα, για απ’ ευθείας επίλυση ζητημάτων υποδομών και εξοπλισμού σχολείων από τους Δήμους
– συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συνεργασίας για τα διδακτήρια και διαχωρισμό απλού οπτικού ελέγχου αντισεισμικότητας, από την πραγματική μελέτη για αυτή
– αποστολή στοιχείων για τα υπάρχοντα έργα μέσω ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ
Για τα ειδικότερα ζητήματα, η συνεργασία των δύο πλευρών συνεχίζεται, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου, που παρίστατο στη συνάντηση, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες λύσεις.
Η συνάντηση θα επαναληφθεί, αφού θα έχουν δρομολογηθεί και οι συγκεκριμένες πράξεις.
Τους τρικαλινούς εκπαιδευτικούς εκπροσώπησε το ΔΣ της ΕΛΜΕΤ: ο πρόεδρος κ. Νίκος Πασχάλης, η αντιπρόεδρος κ. Ουρανία Παπαζεύκου, ο γραμματέας κ. Δημήτρης Θεοχάρης και τα μέλη κ.κ. Κώστας Μιχαλάκης και Αννα Κουτελίδα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Back to top button
Close
Close