Τοπικά

Οι τελετές στους 4 Δήμους του νομού ξεκινούν από τις 23 Αυγούστου και θα συνεχιστούν στις 25-27 και 29

Οι νέες δημοτικές Αρχές αναμένεται να ορκιστούν το επόμενο δεκαπενθήμερο προκειμένου από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και δη στις 2 του επόμενου μήνα να αναλάβουν καθήκοντα για να διοικήσουν τους 4 Δήμους του νομού.

Σαφώς η εικόνα για τους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης όπου υπήρξε η επανεκλογή των κ.κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και Κώστα Μαράβα δεν είναι η ίδια με εκείνη στους Δήμου Μετεώρων και Φαρκαδόνας όπου οι δήμαρχοι Χρήστος Σινάνης και Θανάσης Μεριβάκης θα παραδώσουν σκυτάλη στους νέους δημάρχους Θεόδωρο Αλέκο και Γιάννη Σακκελαρίου. Στις περιπτώσεις αυτές η αγωνία είναι έντονη από πλευράς των νέων δημάρχων που θα κληθούν από τον επόμενο μήνα να ξεδιπλώσουν το σχέδιο και τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.

Ωστόσο έντονη είναι και η αγωνία από πλευράς νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στις εκλογές της 26ης Μαΐου και ανυπομονούν να αναλάβουν έργο.

Πριν όλα αυτά ωστόσο προέχει η ορκωμοσία των δημοτικών Αρχών, τελετές που θα ανοίξουν από το Δήμο Φαρκδόνας.

Έτσι λοιπόν στο Δήμο Φαρκαδόνας η τελετή της ορκωμοσίας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, όπισθεν του Δημαρχείου.

Οι προσκλήσεις άρχισαν να διανέμονται κι όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την τελετή.

Τη σκυτάλη από το Δήμο Φαρκαδόνας θα λάβει δυο μέρες αργότερα ο Δήμος Πύλης. Στις 25 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή έχει προγραμματιστεί η τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα μπροστά από το δημαρχείο της Πύλης.

Για την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η τελετή της ορκωμοσίας στο Δήμο Τρικκαίων. Για μια ακόμη φορά η τελετή η πραγματοποιηθεί στο Μύλο Ματσόπουλου.

Οι τελετές θα κλείσουν με το Δήμο Μετεώρων, όπου η ορκωμοσία στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του νομού έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα στο ανοιχτό θέατρο Καλαμπάκας.

Αμέσως μετά τις ορκωμοσίες τα νέα δημοτικά συμβούλια αναμένεται να συγκληθούν την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη προκειμένου να εκλέξουν τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων καθώς και τις Επιτροπές τους.

Close