ΕπιχειρείνΤοπικά

Οι μάρκες που επέλεξαν οι Ελληνες το 2018, πρωτιά για την Suzuki στα Τρίκαλα.

Με το… δεξί ολοκληρώθηκε η χρονιά για την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τη χρονιά που μας πέρασε. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ταξινομήσεις ξεπέρασαν τις 103.000 μονάδες από τις 88.083 που ήταν το 2017.

Πληροφορίες από zougla.gr

Το 2018 η Toyota βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων
Το 2018 η Toyota βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων

Ανοδική η αγορά

Περισσότεροι ιδιοκτήτες νέων οχημάτων κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ η τάση αυτή δείχνει πως η γενικότερη οικονομία της χώρας πηγαίνει καλύτερα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών σημείωσε άνοδο στις πωλήσεις, με εξαίρεση τις premium μάρκες όπου τα ποσοστά τους έπεσαν μαζί (αν και σε μικρό βαθμό) οι πωλήσεις.

Toyota, VW και Peugeot

Στο σύνολο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου η Toyota διατήρησε την πρώτη θέση με συνολικές ταξινομήσεις Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών σημείωσε άνοδο….11.762 και μερίδιο αγοράς 11.4%.

Ακολούθησε η VW με 9.025 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 8.7%, ενώ η Peugeot που ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη ταξινόμησε 8.375 καινούργια αυτοκίνητα. Nissan και Fiat βρέθηκαν στις θέσεις 4-5 με 7.895 και 7.092 πωλήσεις αντίστοιχα. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι μάρκες, Opel, Suzuki, Hyundai, Citroen και Renault.

Στη μάχη των premium εταιρειών, η Mercedes ήταν πρώτη με 3.787 αυτοκίνητα και ακολούθησαν BMW και Audi με 2.865 και 2.662 αντίστοιχα.

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SUZUKI KAΡΟΥΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ !

Άλλη μια χρονιά για την αγορά του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε και, όπως βλέπετε στον πίνακα παρακάτω, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Suzuki, Peugeot, Fiat,Citroen,Nissan, Opel,Seat ,Hyundai,Volkswagen,Mercedes. Την πρώτη θέση κερδίζει η Suzuki Καρούτας με 51 οχήματα και ένα οργανωμένο δίκτυο after sales service. Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο κο Γιώργο Καρούτα, ήταν μια ικανοποιητική χρονιά που σημείωσε άνοδο στις πωλήσεις, παρά το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην αγορά. O κος Καρούτας εκτός της SUZUKI αντιπροσωπεύει τις εταιρίες, SEAT, MAZDA, ΤOYOTA.

Βίντεο:

 

Close