Cooking ideas

Οι γεύσεις ταξιδεύουν κάθε τόπο υπογραμμίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Νέζου

Η σημασία των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, ως πρέσβειρες τουριστικής ανάπτυξης κάθε τόπου, υπογραμμίστηκε παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Νέζου στο «Domotel Xenia» Βόλου. Το βιβλίο γαστρονομικής περιήγησης στη Νάξο με τίτλο «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες» αποτέλεσε το εφαλτήριο για ενδοσκόπηση στις φυσικές ομορφιές της Μαγνησίας και τη δύναμη της τοπικής γαστρονομίας. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος «πρέπει να γίνει άνοιγμα της περιοχής με επίκεντρο τις τοπικές γεύσεις, να επισκέπτονται εκπρόσωποι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και food bloggers τη Μαγνησία, τον Βόλο και το Πήλιο για να διαδώσουν ακόμη περισσότερο τις γεύσεις του κάθε τόπου». Παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος να αναδείξει τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα των αγροτικών συνεταιρισμών μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι η Μαγνησία έχει πολλές δυνατότητες και ξεχωριστές γεύσεις, που «ταξιδεύουν» σε όλο τον κόσμο μέσα από τα ενθουσιώδη σχόλια όσων τις έχουν γευτεί. Ο Χρήστος Νέζος υπογράμμισε ότι οι γεύσεις είναι η ταυτότητα του κάθε τόπου και λειτουργούν ενισχυτικά σε κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Για το βιβλίο μίλησαν οι Σωτήρης Πολύζος δημοσιογράφος, Αθηνά Μπέη πλαστική χειρουργός, Ροσσάνα Πώποτα δημοσιογράφος και η γνωστή ερμηνεύτρια Στέλλα Κονιτοπούλου.

Close