Τρίκαλα

Νικολέτα Μπρουζούκη: Μια υποψηφιότητα που αξίζει την ψήφο σας!

Η γυναικεία αύρα στο συνδυασμό του Δημήτρη Παπαστεργίου, είναι και αυτή που τον ανεβάζει επίπεδο. Ο λόγος για την γνωστή δικηγόρο και υποψήφια δημοτική σύμβουλο κ. Νικολέτα Μπρουζούκη, που αποφάσισε να επανέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφέροντας την εμπειρία και την δυναμική της, κάτι που είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί την επόμενη μέρα ο Δήμος.

Είναι σίγουρο πως από την Νικολέτα Μπρουζούκη δεν πρόκειται να ακούσουμε ξύλινα λόγια, ούτε τις γνωστές προεκλογικές… επαναλήψεις των υποψηφίων που αναζητούν μία θέση στα έδρανα. Μας έχει «καλομάθει» άλλωστε σε κάτι καλύτερο, τόσο από την προηγούμενη θητεία στο Δ. Τρικκαίων, όσο και την επαγγελματική και κοινωνική της δράση. Μία εξ αυτών και η επιτυχημένη θητεία της στο τιμόνι του Τοπικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, που τον οδήγησε προς τα εμπρός, κρατώντας μια σταθερή και σοβαρή στάση.

Επανέρχεστε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δ. Τρικκαίων, μέσα από τον συνδυασμό του Δ. Παπαστεργίου. Τι σας έκανε να αποφασίσετε να επιστρέψετε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ή πρέπει τουλάχιστον να σημαίνει ότι δεν κοιτάς  μόνο τον εαυτό σου. Αυτό εξάλλου αποτελεί και υποχρέωση όλων μας  ως μελών μιας κοινωνίας. Υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος ή γενικά απόφαση συμμετοχής με τα κοινά, σημαίνει απλά να θες να βοηθήσεις την κοινωνία στην οποία ζεις και που σε περιβάλει, να διευκολύνεις την καθημερινότητα των συμπολιτών σου, να συνεισφέρεις στην επίλυση των προβλημάτων, να προσφέρεις με τις δικές σου δυνατότητες, τις δικές σου δυνάμεις και την εμπειρία σου, στην ανάπτυξη και βελτίωση του τόπου σου. Έχοντας λοιπόν, εμπειρία από την αυτοδιοίκηση, έχοντας εμπειρία από την επαγγελματική  μου διαδρομή, έχοντας εμπειρία από την εθελοντική μου προσφορά, πιο ώριμη πλέον, αποδέχτηκα την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου να βοηθήσω και εγώ να πάμε τα Τρίκαλα πιο Μπροστά.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υποψηφιότητά σας, όλοι μίλησαν για ένα από τα ισχυρά χαρτιά του συνδυασμού. Αυτό ανεβάζει το άγχος για το τελικό προσωπικό αποτέλεσμα;

Η συμμετοχή σε μια εκλογική διαδικασία, σε μια διαδικασία κρίσεως,   επιλογής, προσωπικής έκθεσης και αξιολόγησης  από  τους συμπολίτες μας,  είναι  γεγονός ότι δημιουργεί σε  κάθε  υποψήφιο πολλά συναισθήματα, μεταξύ αυτών και αρκετό άγχος. Η επιβράβευση της εκλογής είναι ουσιαστικό στοιχείο της εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο, βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι κάθε υποψήφιος αποφασίζει να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών γιατί κάτι έχει να προσφέρει, κάτι να δώσει. Σημασία δηλαδή τελικά, δεν έχει μόνο το άτομο, αλλά η ομάδα. Βασική και διαχρονική στάση μου είναι ότι οι ομάδες είναι αυτές που πετυχαίνουν περισσότερα, που έχουν αποτέλεσμα, άλλωστε αυτό συνιστά και η αυτοδιοικητική δράση και λογική. Σημασία λοιπόν, σήμερα έχει να δουλέψουμε όλοι μαζί μεθοδικά, συστηματικά, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να κοιτάξουμε μπροστά για να κάνουμε την πόλη μας φιλική, σύγχρονη, μια πόλη πρότυπο, για τους δημότες και τους επισκέπτες της.

Μας έχετε συνηθίσει σε ένα ποιοτικό λόγο και γενικότερα σε μία διαφορετική οπτική απέναντι στην πολιτική, πέρα από καντρίλιες και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Πιστεύετε πως αυτό είναι κάτι που θα αναγνωριστεί από τους πολίτες;

Χωρίς συναίνεση, χωρίς συνεννόηση, χωρίς συνεργασία, ελάχιστα πράγματα  μπορούν  να υλοποιηθούν. Όλοι κρινόμαστε στην πράξη και όχι στα λόγια και έτσι θα πρέπει όλοι να πορεύονται αλλά και να επιλέγονται. Αυτή τελικά είναι η ουσία πέρα από προεκλογικά ευχολόγια. Αυτό περιμένουν οι συνδημότες από εμάς. Να εργαστούμε μεθοδικά, με συναίνεση, με γόνιμο διάλογο, να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης. Επιμένοντας αυτοδιοικητικά, οι κανόνες δημοκρατίας και διαλόγου υπαγορεύουν συνολική θεώρηση των τοπικών κοινών προβλημάτων του Δήμου Μας. Είναι υγιές να διαφωνούμε αλλά και να συνυπάρχουμε και να ζυμώνονται οι απόψεις μας, γιατί η  επίλυση  των προβλημάτων μας απαιτεί τη συμβολή  όλων.

-Εν τέλει, η Νικολέτα Μπρουζούκη πως βλέπει τον Δήμο Τρικκαίων του αύριο;

Θέλω και θα εργαστώ για ένα Δήμο που νοιάζεται για όλους τους Δημότες,  με ισομερή ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας, με υποδομές καθαριότητας, για ένα  Δήμο  φιλικό  στο περιβάλλον, με πράσινο, με χώρους άθλησης, που δίνει έμφαση και στηρίζει τον πολιτισμό, φιλικό στα παιδιά, για μία πόλη  προσβάσιμη σε όλους, που σέβεται τους ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες, για μία πόλη ΄΄φωτισμένη΄΄, για ένα Δήμο που φροντίζει για όλους. Τελικά για ένα σύγχρονο Δήμο από όλους Μας, για όλους Μας.

 

Back to top button
Close
Close