DesignΕπιχειρείν

Μια υπέροχη αφαιρετική μονοκατοικία το νέο έργο του αρχιτέκτονα Νίκου Ράντου.

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Νίκου Ράντου, σχεδιάστηκε μια υπέροχη αφαιρετική μονοκατοικία στην περιοχή του Μύλου Ματσόπουλου που δίνει έμφαση στα πολλά και μεγάλα ανοίγματα, αναδεικνύοντας την μινιμαλιστική ματιά του γνωστού τρικαλινού Αρχιτέκτονα. 

Ο αρχιτέκτονας Νίκος Ράντος φρόντισε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικό οικόπεδο δημιουργώντας μια μονοκατοικία επιπέδων τα οποία όχι μόνο αντικρίζουν το τοπίο, αλλά το «παρακινούν» να εισβάλει μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες που περικυκλώνουν στρατηγικά το κτίριο. Λιτές γραμμές, «καθαρά» υλικά, όπως ξύλο, μπετόν, γυαλί και αλουμίνιο, και ουδέτερα χρώματα (λευκό, γκρι) χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική κατασκευή. 

Κάθε επίπεδο αυτής της μονοκατοικίας φιλοξενεί διαφορετικές χρήσεις, ωστόσο η αφαιρετική αισθητική επικρατεί παντού, και στους κοινόχρηστους, και στους πιο ιδιωτικούς χώρους. Iδιαίτερο χαρακτηριστικό της κατοικίας θα είναι το φυτεμένο δώμα που σχεδιάστηκε στην ταράτσα του κτηρίου και θα αποτελεί μια όαση δροσιάς, ένα αίθριο που προσφέρεται για τις μαγειρικές ανησυχίες του ζευγαριού, αλλά και για καλοκαιρινά καλέσματα στη μεγάλη βεράντα.  

 

Close