Idees Sports

Μια νίκη και μια ήττα μετράνε οι ομάδες της ΕΠΣ Τρικάλων στα σημερινά τους παιχνίδια. Νίκη για την Κ14

 

«Διπρόσωπη» παρουσιάστηκε η Μικτή Κ14 της ΕΠΣ Καρδίτσας στον εντός έδρας αγώνα της 3ης αγωνιστικής με αντίπαλο την αντίστοιχη των Τρικάλων.

Στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας, η ομάδα το Μάκη Κατσαβριά, αν και βρέθηκε να κερδίζει με 2-0 στο ημίχρονο, στη συνέχεια είδε τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και να φτάνουν σε εντυπωσιακή ανατροπή με σκορ 2-4.

Το ματς είχε δύο όψεις, με τους Καρδιτσιώτες να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 25′ διάστημα στο οποίο ευτύχησαν να προηγηθούν με δύο γκολ, όμως στη συνέχεια έμειναν από δυνάμεις, με τους Τρικαλινούς να έχουν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, μεταξύ των οποίων και δύο προσπάθειες στο δοκάρι.

Μπροστά σε περίπου 150 φιλάθλους, στην πλειοψηφία τους νεαροί και αρκετά εκδηλωτικοί, αφού η ατμόσφαιρα πέρα από συνθήματα περιλάμβανε άναμμα καπνογόνων.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Αγγέλη να σεντράρει από τα αριστερά και τον Γερεντέ να παίρνει την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Η Μικτή της Καρδίτσας «απάντησε» με γκολ, αφού στο 16’ ο Παπαδημητρίου της ΕΠΣΤ έκανε ασθενές γύρισμα στον τερματοφύλακα Πατρίκαλο, ο Αργυρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι Τρικαλινοί μετά το γκολ αντέδρασαν και μάλιστα στο επόμενο λεπτό με σουτ του Γερεντέ μέσα από την περιοχή είδαν την μπάλα να περνάει άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Μητσιάκης από το χώρο του κέντρου εκτέλεσε το φάουλ, ο Πατρίκαλος απέκρουσε ασθενώς και ο Φώτης πήρε το ριμπάουντ για να σημειώσει το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Από εκεί και έπειτα η ομάδα των Τρικάλων πίεσε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και είχε τρεις καλές στιγμές για να μειώσει στο σκορ. Στο 25’ ο Γραμματικός από τα δεξιά σούταρε με τον Παπαστάθη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 29’ ο Κατράνας με προσωπική ενέργεια από τα αριστερά, έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή αλλά από δύσκολη θέση σούταρε και ο Παπαστάθης έδωιξε με το πόδι σε κόρνερ.

Στο 31’ χάθηκε η μεγαλύτερη (και τελευταία) ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο α’ μέρος, όταν ο Πρεκατές με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε τη ρίζα της αριστερής δοκού του Παπαστάθη.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τη Μικτή των Τρικάλων να πιέζει, σε έναν επιθετικό μονόλογο και τελικά να φτάνει στα τέσσερα τέρματα της επικράτησης.

Στο 38’ ο Πρεκατές από τα δεξιά έκανε τη συρτή, παράλληλη μπαλιά και ο επερχόμενος Κατράνας πλάσαρε μειώνοντας σε 2-1.

Στο 47’ ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους που βάσει ροής αγώνα άξιζαν αυτή την εξέλιξη. Ο Κατράνας σούταρε από μακριά και με πανέμορφο τρόπο έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Παπαστάθη για το 2-2.

Στο 52’ από το κόρνερ του Γραμματικού, η μπάλα πέρασε από όλους με τον Γερεντέ να κάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νικάει τον Παπαστάθη για την ολική ανατροπή των Τρικαλινών και το 2-3.

Στο 57’ ο Γαλάνης των φιλοξενούμενων με δυνατό σουτ από θέση έξω δεξιά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαστάθη, σε μία ακόμη καλή στιγμή της Μικτής ΕΠΣΤ στο β’ μέρος.

Στο 61’ είχαμε νέα μεγάλη -διπλή- ευκαιρία για την ομάδα των Τρικάλων με τον Κατράνα να σουτάρει από το ημικύκλιο, τον Παπαστάθη να απομακρύνει και στην επαναφορά ο Γερεντές να νικιέται για δεύτερη φορά από τον τερματοφύλακα της Καρδίτσας.

Στο 66’ από προσπάθεια του Γαλάνη η μπάλα κατέληξε στο χέρι του Τίγκα με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την ποινή μετέτρεψε σε γκολ ο Γερεντές για το 2-4.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το παρών έδωσαν εκ μέρους της ΕΠΣ Καρδίτσας ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γιώργος Λάμπρου, ο ταμίας και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Παπαδάκος Πέτρος, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κωτούζας και ο Ενωσιακός προπονητής της Κ13 κ. Τάσος Μασούρας.

Τα γκολ: 16′ Αργυρόπουλος, 22′ Φώτης – 38′, 47′ Κατράνας, 52′, 66′ πεν. Γερεντές

Κίτρινες: 66’ Τίγκας

Μικτή ΕΠΣΚ Κ14 (Μ. Κατσαβριάς): Παπαστάθης, Στάμος, Λυρίτσης (36’ Στρατίκης – 62’ Νοτόπουλος), Μητσιάκης, Τίγκας, Τσιαχματιώτης, Ντίνας, Φώτης (62’ Καρασσάβας), Πούλιος (50’ Σαργιώτης), Μορφάκης (62’ Χονδρόπουλος), Ρ. Αργυρόπουλος (50’ Κουτσιούμπας).

Μικτή ΕΠΣ Τρικάλων Κ14 (Χρ. Μόρφος): Πατρίκαλος (36’ Πολυγένης), Γραμματικός, Αγγέλης (68’ Σουφλάκος), Παπαδημητρίου, Παπαγεωργίου, Γαλάνης (68’ Βατής), Τσάτσος, Πρεκατές (62’ Γαϊτάνας), Κατράνας (67’ Μάνος), Γερεντές, Ρούτσι.

*Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 70 λεπτών (δύο ημίχρονα των 35′ λεπτών έκαστο)

Βαριά ήττα για την Κ16

Με σπουδαία εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νίκη με σκορ 4-1, η Μικτή Κ16 της ΕΠΣ Καρδίτσας δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην αντίστοιχη των Τρικάλων για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος προεπιλογής  Εθνικών Ομάδων 2018-19.

Η ομάδα του Κώστα Γκαβογιάννη μπροστά σε 200 φιλάθλους ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα, έχοντας περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο, φτάνοντας τις δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές.

Ο αγώνας ήταν επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους στο α’ μέρος όπου το Τρικαλινό συγκρότημα δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια.

Στο 14′ ο Πάνος Ζάγκος βρήκε με συρτή κάθετη μπαλιά τον Ηλία Ζάγκο που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Στο 22′ ο Καραγιάννης πλάσαρε με το αριστερό για να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

Στο 23′ ο Κούλπας με εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά γύρισε παράλληλα στον Καραγιάννη που δεν κατάφερε υπό πίεση να πλασάρει.

Στο 28′ ο Πιλάτος σέντραρε με τον Καραγιάννη με γυριστό σουτ να σκοράρει το 2ο τέρμα των Καρδιτσιωτών.

Στο 33′ ο Γιώργος Οικονόμου έπιασε δυνατό σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία καλή στιγμή του α’ μέρους.

Η πρώτη καλή στιγμή στο β’ ημίχρονο ανήκε και πάλι στους Καρδιτσιώτς, αφού στο 48′ ο Καραγιάννης σούταρε από μακριά με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 54′ ο Καραγιάννης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ξάνθο, με τον Παναγιώτη Ζάγκο να εκτελεί το κερδισμένο πέναλτι εύστοχα και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 58′ ο Καρδιτσιώτης Μπαλτάς κέρδισε πέναλτι για λογαριασμό της Μικτής ΕΠΣ Τρικάλων σε ανατροπή του από τον Ξηρό και ο Τάμπος με «σκαφτή» εκτέλεση μείωσε σε 3-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο 65′ ο Βάλλας βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λάιο να αποκρούει σωτήρια και να κρατάει το σκορ ασφαλείας των Καρδιτσιωτών.

Στο 67′ ο νεοεισελθών Βασιλείου είδε τον Λάιο να σταματάει σουτ εξ’επαφής και σε νέα σημαντική επέμβαση.

Στο 70′ ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ

Στο 72′ ο ο Καραγιάννης μπήκε από τα αριστερά και σούταρε διαγώνια άουτ

Στο 76′ ο Ηλίας Ζάγκος έσπασε την μπάλα στον Καραγιάννη που με πλασέ ένα έκανε το 4-1.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το παρών έδωσαν εκ μέρους της ΕΠΣ Καρδίτσας ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γιώργος Λάμπρου, ο ταμίας και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Παπαδάκος Πέτρος, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κωτούζας και ο Ενωσιακός προπονητής της Κ13 κ. Τάσος Μασούρας.

Τα γκολ: 14′ Ηλ. Ζάγκος, 28′, 76′ Καραγιάννης, 54′ πεν. Π. Ζάγκος – 58′ πεν. Τάμπος

Κίτρινες: 63′ Οικονόμου – 69′ Ξάνθος

Μικτή ΕΠΣ Καρδίτσας 16 (Κ. Γκαβογιάννης): Λάιος, Πιλάτος, Αποστολόπουλος, Ξηρός, Ευθυμίου, Ηλ. Ζάγκος (77′ Σιώλος), Καραγιάννης (77′ Πανταζής), Π. Ζάγκος (70′ Πασχαλίδης), Κολοκύθας (70′ Κουτής), Κούλπας (50′ Κωστόπουλος), Οικονόμου.

Μικτή ΕΠΣ Τρικάλων Κ16 (Χρ. Μόρφος): Παπαδόπουλος, Καμέας (59′ Σακαρίκος), Βραχνός (59′ Κ. Παπαδόπουλος), Καρακώστας (59′ Ανασταόπουλος), Σκρέτας, Ξάνθος, Μπαλτάς, Μπαμπάτσιας (50′ Σιμιτσής), Κατόπης (41′ Βασιλείου), Τάμπος, Βάλλας.

*Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 80 λεπτών (δύο ημίχρονα των 40 λεπτών έκαστο)

 

karditsasportiva

Back to top button
Close
Close