Idees SportsΕπιχειρείν

Με το φακο του trikalaidees στο ανακαινισμένο Chalet Chamois του Ανηλίου

Τo νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας βρίσκεται σε υψόμετρο 1650μ.- 1850μ ,στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ», ονομασία που δώθηκε στην τοποθεσία κατά την περίοδο της Τούρκικης κατοχής και στα ελληνικά σημαίνει ‘Όμορφη Ράχη’.

Η εγγύτητα του στο Μέτσοβο αλλά και στα Ιωάννινα και η ευκολία πρόσβασης το κάνουν σε ένα εύκολο προορισμό Σαββατοκύριακου για τους επισκέπτες με πολύ εύκολη πρόσβαση από διαφορετικές περιοχές της χώρας μας – μόλις 30’ από τα Ιωάννινα, 1,5 ώρα από τη Θεσσαλία, 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη και 3.5 ώρες από την Αθήνα–με ασφαλή διέλευση μέσω της Εγνατίας και Ιονίας οδού εξυπηρετώντας επισκέπτες από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου καλωσορίζει οικογένειες και μεγάλες ή μικρές παρέες σε 9 πίστες για όλα τα επίπεδα που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ και snowboarders.

Ενώ η βουνίσια περιπέτεια στο Μέτσοβο συνεχίζεται με τη δυνατότητα κατάβασης των φίλων του χιονιού στο όμορφο τοπίο απόφρέσκο, απάτητο χιόνι, προσφέροντας την αξέχαστη εμπειρία μίας πανοραμικής, ορεινής θέας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση νέων χιονοδρόμων καθώς το χιονοδρομικό ενδείκνυται για τους λιλιπουτείους σκιέρ που θέλουν να μυηθούν στα χειμερινά σπορ με ασφάλεια και πεπειραμένους εκπαιδευτές.

Εκτός από την εξυγίανση στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού, τα νέα είναι πως εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί ένα εξαιρετικό chalet. Το Chalet Chamois, όνομα που όπως μαθαίνω αναφέρεται σε είδος αγριόγιδου της περιοχής!Το ολοκαίνουριο Chalet Chamois – το όνομά του αποτελεί ωδή στο περήφανο αγριόγιδο της Πίνδου, χαρίζει στους επισκέπτες του ανεπανάληπτες στιγμές χαλάρωσης, προσφέροντας τους τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα παραδοσιακά πιάτα από αγνά, τοπικά υλικά και ζεστά ροφήματα, σε συνδυασμό με την ατελείωτη θέα του χιονισμένου βουνού τους χειμερινούς μήνες  ή του καταπράσινου ορεινού τοπίου κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού.

Back to top button
Close
Close