Ελλάδα

Μεγ΄άλη είναι η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Mπροστά με 9,2 μονάδες η Νέα Δημοκρατία

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της εταιρείας Interview για την εφημερίδα Politik δίνει προβάδισμα 9,2 μονάδες στο κόμμα της Πειραιώς.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά τους να φτάνει στο 9,2%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,4%, ενώ ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,1% και το ΚΚΕ με 5%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,4%), η Ένωση Κεντρώων (2,4%) και το Ποτάμι (1,3%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι, ως συνήθως, ο «κανένας» με 42% ενώ μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται καταλληλότερος από το 37% των ερωτηθέντων ενώ ο πρωθυπουργός από το 20%.

Ποιον θέλουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αποσυνδέεται της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες κάλπες, στη δημοσκόπηση της Interview, οι συμμετέχοντες απάντησαν και σε ερώτηση για το «ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και σε αυτή την κατηγορία ο «κανένας» αναδεικνύεται πρώτος με 29%, ακολουθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος με 25% και έπονται ο Κώστας Καραμανλής με 24% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 11%.

Στη δημοσκόπηση προκύπτουν περαιτέρω ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η άποψη των ψηφοφόρων για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσ΄ίπρα να σχηματίσει προοδευτικό μέτωπο με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 69% ότι βλέπουν αρνητικά τον εν λόγω σχεδιασμό του πρωθυπουργού, με το 22% να αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρώες δυνάμεις.

Ενδιαφέρουσες είναι και οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα «με ποιο κόμμα θα προτιμούσατε να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές».

Το 49% των ερωτηθέντων απάντησε «Με κανέναν», το 24% «Με τη ΝΔ» και μόλις το 12% «Με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο ερώτημα ένα ποσοστό της τάξης του 15% αρνήθηκε να απαντήσειΗ δημοσκόπηση διεξήχθη από τις τις 6 έως τις 12 Μαρτίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 17 ετών.

Close