Τοπικά

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι έμποροι στα Τρίκαλα ….έρχεται βαρύς χειμώνας με πλαστικό χρήμα

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι έμποροι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με δέος και ανησυχία, στη συντριπτική τους πλειονότητα, το μέλλον, δύο εβδομάδες μετά την αυλαία των καλοκαιρινών εκπτώσεων, που δεν είχαν την αναμενόμενη κίνηση

Μετά τη λήξη της παραπάνω περιόδου, η εμπορική κίνηση επανήλθε στους υποτονικούς ρυθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν εάν και πλέον η περίοδος αυτή σύμφωνα με πολλούς είναι μεταβατική καθώς οι περισσότεροι πέρα από τις προσφορές έχουν παρουσιάσει τα προϊόντα της χειμερινής περιόδου

Για φθίνουσα πορεία στην εμπορική κίνηση κάνουν  λόγο οι περισσότεροι έμποροι στα Τρίκαλα ο οποίοι κρούουν  τον κώδωνα του κινδύνου, για το μέλλον του κλάδου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αγορά σβήνει μέρα με τη μέρα».

Η εκπτωτική κίνηση ήταν σαφώς μειωμένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τη ρευστότητα να φθάνει στο ναδίρ και το πανθομολογούμενο «μούδιασμα» στην αγορά να δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους εμπόρους.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Ο Σεπτέμβριος, σε γενικές γραμμές, θεωρείται απρόβλεπτος μήνας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του. Το ζήτημα, ωστόσο, της πολύ χαμηλής ρευστότητας, απασχολεί εμπόρους αλλά και καταναλωτές, οι οποίοι αναλογίζονται τις επιπτώσεις που θα έχουν στην αγορά οι επερχόμενες ανάγκες θέρμανσης, της χειμερινής περιόδου.

Ένα άλλο γεγονός που καταγράφεται και διαφαίνεται καθαρά και στην αγορά των Τρικάλων κερδίζει διαρκώς έδαφος η χρήση πιστωτικών καρτών,  χρησιμοποιούνται κυρίως στην αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης και για ποσά από 50 ευρώ και άνω.

Οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις δαπάνες, σε σύγκριση με τον περασμένη μήνα και το διάστημα που προηγήθηκε, διαπίστωση που εντείνει την ανησυχία των επαγγελματιών του εμπορικού κλάδου.

Όσο για την επόμενη ημέρα στον κλάδο Τρικαλινός έμπορος μας ανάφερε χαρακτυηριστικά  «Δεν είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Βλέπουμε ότι έχουμε μπροστά μας πάρα πολλούς φόρους που πρέπει να καλυφθούν. Από την άλλη υπάρχει μια αστάθεια, γενικότερα, στο πολιτικό σκηνικό, πάντα δείχνει ότι επηρεάζει αρνητικά την αγορά.

cz

Close