Διασκέδαση

Κοινωνικοί χοροί- social dances από την Γιούλια Πεταράκη.

 

Με τον όρο κοινωνικό χορό αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε χορό που έχει σαν στόχο και την κοινωνικοποίηση του χορευτή καθώς και την έκφραση των συναισθημάτων του. Έχει δημιουργηθεί από απλούς ανθρώπους και όχι από επαγγελματίες καθώς αποτελείται από απλό βηματολόγιο το οποίο είναι κατανοητό στον οποιοδήποτε. Οι κοινωνικοί χοροί προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους παραδοσιακού χορούς. Τον 18ο αιώνα στην Ευρώπη ο κοινωνικός χορός περνάει στην αριστοκρατία με τον όρο ballroom. Από τότε και μετά γίνεται ‘must’ να ξέρεις να χορεύεις χορούς ballroom οι οποίοι διδάσκονται σε Ευρώπη και Αμερική. Όποιος γνώριζε χορούς ballroom,είτε άντρας είτε γυναίκα σήμαινε ότι είχε άριστη γνώση των κανόνων συμπεριφοράς της υψηλής κοινωνίας καθώς επίσης και ότι ήταν οικονομικά ευκατάστατος.

Σήμερα όταν μιλάμε για χορούς ballroom εννοούμε συγκεκριμένους χορούς που χορεύονται σε ζευγάρι σε αίθουσες χορού. Οι κοινωνικοί χοροί μας δίνουν τη δυνατότητα είτε να τους απολαύσουμε ερασιτεχνικά για την προσωπική μας ευχαρίστηση είτε να εμβαθύνουμε περισσότερο και να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι κοινωνικοί χοροί χωρίζονται σε latin (rumba,samba, cha cha cha, jive,paso doble,mambo, disco) και σε standard (waltz,tango,quickstep,fox trot, viennese waltz).

Γιατί να επιλέξουμε τους ballroom χορούς

Αρχικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία ειδών. Δηλαδή όταν αποφασίσουμε να κάνουμε τέτοιου είδους μαθήματα χορού ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικά στιλ χορών (όπως προανέφερα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες) , με διαφορετικά είδη μουσικής και φυσικά μαθαίνουμε στοιχεία άλλων πολιτισμών που μπορεί να μην γνωρίζαμε. Επιπλέον εξοικειωνόμαστε με το σώμα μας καθώς το προσαρμόζουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χορού. Κάνουμε γνωριμίες οι οποίες τις περισσότερες φορές εξελίσσονται σε φιλίες . Και αφού έχουμε γίνει όλοι μια πολύ ωραία παρέα διασκεδάζουμε στα πάρτι που διοργανώνει η σχολή χορού εφαρμόζοντας όλα όσα έχουμε μάθει για τους ballroom χορούς.

Μια ιδανική ευκαιρία να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας! Αυτό θα πει Social Dances!

 

Γιούλια Πεταράκη

Ιδιοκτήτρια Ακαδημίας Χορού Τρικάλων- TDA

Προπονήτρια-Χορογράφος

Close