Ελλάδα

Κλιμάκιο της Π.Ε. στις περιοχές που επλήγησαν το περασμένο Σάββατο από το χαλάζι

Η έντονη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου οδήγησε σε ολοσχερή καταστροφή στις καλλιέργειες καλαμποκιού, καρπουζιών, πεπονιού σε περιοχές του δήμου Τρικκαίων.
Μέχρι αυτή την ώρα τέσσερα χωριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με την βροχόπτωση και την χαλαζόπτωση ξερίζωσαν κυριολεκτικά στύλους της ΔΕΗ.
Πρόκειται για το Γοργογύρι, το Ξυλοπάροικο, τον Δίλοφο και την Κόρη.
Η χαλαζόπτωση διήρκησε 10 λεπτά. Πολύ περισσότερο διήρκησε η έντονη βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι. Οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών μιλούν για πρωτοφανούς έντασης φαινόμενα. Το χαλάζι που έπεσε και έπληξε επίσης τη Μεγάρχη και το Πρίνους ήταν σε μέγεθος καρυδιού, ενώ τη στιγμή της χαλαζόπτωσης το έστρωνε κυριολεκτικά σε δρόμους και χωράφια. Είναι ενδεικτικό της έντασης της χαλαζόπτωσης το γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπάρχει εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού Γοργογυρίου – Ξυλοπάροικου χαλάζι, που δεν έχει λιώσει.
Προβλήματα προκλήθηκαν με πλημμυρισμένους δρόμους στα ίδια χωριά, ενώ πλημμύρισαν και σπίτια. Το χαλάζι έσπασε ακόμη και τζάμια σπιτιών και παρ-μπριζ αυτοκινήτων. Ζημιές έχουν υποστεί κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Close