Τρίκαλα

Κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας θα «οργώσουν» την αγορά για την προστασία των καταναλωτών

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά των Τρικάλων και ευρύτερα ξεκινούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Τρικάλων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου 2019.

Όπως σημείωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης οι έλεγχοι έχουν σκοπό την υγιεινή και ασφάλεια του καταναλωτή. Οι έλεγχοι θα αυξηθούν, σύμφωνα με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, βαδίζοντας προς τις γιορτές, όπου η κίνηση στην αγορά θα είναι έντονη.Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τροφίμων. Παράλληλα εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι και για τον περιορισμό του παραεμπορίου, της ελληνοποίησης εισαγόμενων αμνοεριφίων, πουλερικών και χοίρων.
Έτσι, τα μεικτά κλιμάκια θα εντατικοποιήσουν τις εφόδους στους χώρους των επαγγελματιών, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανά κρούσματα τα οποία και ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για την δημόσια υγεία.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ποιότητα των προϊόντων, στα αναγραφόμενα στοιχεία στις ετικέτες των ζυγιστικών μηχανών κατά τη λιανική πώληση του κρέατος, αλλά και στη σωστή αποτύπωση της σήμανσης καταλληλότητας στο κρέας.

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί και στην προέλευση των προϊόντων για την αποφυγή φαινομένων «ελληνοποίησης» εισαγόμενων κρεάτων.

Παράλληλα τα μικτά κλιμάκια θα επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα σφαγεία των Τρικάλων προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Εντωμεταξύ κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί τις συναρμόδιες Υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, στους χώρους σφαγής της κάθε περιφέρειας, ώστε να αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο προ και μετά των Χριστουγέννων θα λειτουργήσουν κανονικά τα σφαγεία των Τρικάλων, της Πύλης, της Φιλύρας και της Οιχαλίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κρεοπωλών.

Back to top button
Close
Close