Ελλάδα

Κλείνει τελικά η τουρκική «Ντίσνειλαντ» που ο Ερντογάν έλεγε ότι θα σπάσει ρεκόρ επισκεψιμότητας

Το φιλόδοξο θεματικό πάρκο της Άγκυρας βάζει λουκέτο τελικά μετά από προσπάθειες ανασύστασης. Η κατασκευή του είχε κοστίσει 750 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 2019 από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν της δημοτικές εκλογές της χώρας.

Το πάρκο δεν διέθετε γκάμα εκλυστικών χώρων ψυχαγωγίας για να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο. Μεταξύ τους βρίσκονταν ένα τεράστιο τρενάκι και ομοιώματα γιγάντιων δεινόσαυρων, όπως εκείνο του τυραννόσαυρου Ρεξ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü, περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, ενώ η είσοδος έχει σφραγιστεί με μπάρες.

Την είδηση αναμεταδίδει το ahvalnews.com, και με βάση το δημοσίευμα, παρά τις εκπτώσεις στα εισιτήρια, ο χώρος που άνοιξε τις πόρτες του από τον περασμένο Μάρτιο, δεν θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Τα εγκαίνια είχε κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τότε είχε πει ότι εκτιμούσε πώς θα γινόταν πόλος έλξης για περίπου 5 εκατομμύρια Τούρκους και ξένους επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο.

Ο πρώην δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας είχε ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, δηλώνοντας ότι η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει εκείνη της Ντίσνειλαντ και θα βραβευτεί με Γκίνες.

İbrahim Melih Gökçek

@06melihgokcek

BU AKŞAM SAAT 19.30’DA BEYAZ TV’DE LATİF ŞİMŞEK’LE GÜNDEM ÖZEL PROGRAMINDA ANKAPARK’I KONUŞACAĞIZ.
MERAK ETTİĞİNİZ TÜM KONULARI KONUŞACAĞIZ.
ANKARAPARK İLE TÜM SORULARINIZI ŞİMDİDEN @latifsimsekk TWİTTER ADRESİNDEN SORABİLİRSİNİZ…
Not:Yayın saatini dün yanlışlıkla 10.30 yazmışım

Ενσωματωμένο βίντεο

Close