Ελλάδα

Κατασκευή νέας χειρουργικής κλινικής στο «Ασκληπιείο Λάρισας»

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας χειρουργικής κλινικής «Ασκληπιείο Λάρισας» στον χώρο του Μεζούρλου, πλησίον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και όπως γνωστοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της

παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης, θα παραδοθεί προς λειτουργία σε 18 μήνες.
Η νέα κλινική, σύμφωνα με τους ανθρώπους της επιχείρησης, θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική και ολοκληρωμένη επένδυση στη δευτεροβάθμια περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αφού είναι η πρώτη “εκ θεμελίων” γενική κλινική που ιδρύεται για πολλά χρόνια. Η επένδυση ύψους 6.500.000 ευρώ, υλοποιείται από τη γνωστή οικογένεια της Λάρισας, του Γεώργιου Πίπη, ιατρού – οφθαλμοχειρουργού, ο οποίος μαζί με τον γιο του Αντώνη – επίσης οφθαλμοχειρουργό που προ 2 ετών επέστρεψε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρλσρούης όπου εργάζονταν – θα συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της νέας Κλινικής.
Η κλινική 5.000 τετ. μέτρων, θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μεζούρλου, πλησίον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και θα διαθέτει 86 κλίνες, 6 εκ των οποίων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 21 τμήματα, 6 ιατρικά, 8 υποστηρικτικά και 7 διοικητικά. Θα είναι εξοπλισμένη με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και θα λειτουργεί προσφέροντας πλήρη ασφάλεια στους ασθενείς και κάθε υποστήριξη στους γιατρούς – συνεργάτες της, για την εκτέλεση των ιατρικών τους πράξεων.

Back to top button
Close