Τρίκαλα

«Κέντημα στην πέτρα η ζωή του», η Θεατρική παράσταση του ‘ΡΟΔΙ’ !

 

Μια ιστορία γι αυτόν που όσα δεν έζησε τα ζωγράφισε στην πέτρα. Μια αληθινή ιστορία για ένα αγόρι που έζησε πριν πολλά χρόνια. Ο Μάνθος γεννήθηκε όπως λένε το 1900 στην Αμοργό στον οικισμό Ασφοντυλίτη. Έφηβος παρουσίασε κάποιας μορφής παραλυσίας στα κάτω άκρα.

Η ιστορία ενός παιδιού που ήθελε να πετάξει μακριά αλλά δεν είχε γερά πόδια. Κέντησε πάνω στην πέτρα καράβια που ταξίδευαν, σταυρούς για να φύγει το κακό, τα αρχικά των νοικοκυραίων του οικισμού.

Ήξερε γράμματα όμως τα χέρια του δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μολύβι για να γράψει, παρά μόνο το σφυρί και το καλέμι για να κεντήσει. Και μ΄αυτά κέντησε το πέρασμά του από τη ζωή.

Οι νεότεροι που επιχείρησαν να συνεχίσουν το έργο του γρήγορα τα παράτησαν. Το κέντημα στην πέτρα ήθελε τεράστια υπομονή που μόνο ένας άνθρωπος καθηλωμένος χωρίς πόδια μπορούσε να διαθέσει.

Το προσωπικό θαύμα ενός παιδιού που μη μπορώντας να τρέξει βρήκε τη χαρά στο σφυρί και στο καλέμι. Έδειξε σε όλους εμάς ότι η δύναμη που κρύβει η θέλησή μας είναι ισχυρότερη από κάθε τι.

Οι πέτρες που χάραξε ο Μάνθος  βρίσκονται ακόμη στον Ασφοντυλίτη .

Στέκουν ασάλευτες σαν ένα μουσείο αλλιώτικο από κάθε άλλο. Τις βλέπουν οι ονειροπαρμένοι , οι αλαφροΐσκιωτοι και τα παιδιά.

Σας προσκαλούμε στην θεατρική μας παράσταση τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 20:30μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο.

                                                                              Με εκτίμηση

            Παιδικός Σταθμός

                                                                              Νηπιαγωγείο

                                                                                 Το ‘ΡΟΔΙ’

 

 

 

 

 

 

Back to top button
Close
Close