Fashion

Η KALOGIROU για το Καλοκαίρι 2019 με την σειρά “Aesthesis”!

Εγκαινιάζοντας μια νέα συναρπαστική εποχή, η KALOGIROU αναθέτει στη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια υποδημάτων, Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, τη θέση της Creative Director για την ομώνυμη σειρά KALOGIROU Private Label.

Με τη συνεργασία αυτή η KALOGIROU επισφραγίζει για μια ακόμα φορά το όραμά της να πρωταγωνιστεί στο χώρο της μόδας, όχι μόνο διαθέτοντας τα μεγαλύτερα international footwear brands, αλλά και με το να δημιουργεί high end fashion με ελληνική ταυτότητα.

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, ιδρύτρια και δημιουργός των label Di Gaia και Phi-Male, ξεκίνησε το ταξίδι της στη μόδα σπουδάζοντας Shoe Design στη «Μέκκα του στυλ», το Μιλάνο, αρχικά στη σχολή του Sergio Rossi και στη συνέχεια στο διάσημο Istituto Marangoni. Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας σε διεθνείς οίκους και luxury brands, η Ελβίρα έχει θητεύσει στα ατελιέ των Bruno Frisoni, Diego Dolcini, Madeleine Vionnet, Narciso Rodriguez και Dolce & Gabbana, ενώ παράλληλα με τα προσωπικά της labels, συνεργάστηκε και ως freelance senior shoe designer με τον οίκο Balmain στο Παρίσι. Στιγμή-ορόσημο στην καριέρα της αποτέλεσε και η διάκρισή της το 2018, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Knowledge & Innovation: The Future Footwear Generation που διοργανώνει η ιταλική Vogue.

Η Λούση Φάις, του Fais Group, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της γι’ αυτή τη συνεργασία: «Η Ελβίρα είναι μια διακεκριμένη shoe designer στον διεθνή χώρο της μόδας. Γνωριστήκαμε σε ένα πολύ καλό timing για την KALOGIROU και αποφασίσαμε να της εμπιστευθούμε την ανανέωση του Private Label –αρχής γενομένης από μια capsule collection που σχεδίασε για το φετινό καλοκαίρι-, αναθέτοντάς της τη θέση της Creative Director.Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας ξεχωρίζουμε την Ελβίρα για την αισθητική της, τη ματιά της στη λεπτομέρεια, τις ολοκληρωμένες λύσεις και εφαρμογές που προτείνει σε θέματα παραγωγής και τέλος –και πιο βασικό από όλα- για το ταλέντο της. Ο επαγγελματισμός της και η πολυετής εμπειρία της αποκλειστικά στο χώρο του παπουτσιού λειτουργεί καταλυτικά στα προαναφερθέντα assets καθώς και στην ταχύτερη εξέλιξη του brand στη νέα μορφή που οραματιζόμαστε».

Πρώτο δείγμα αυτής της πολλά υποσχόμενης συνεργασίας είναι η capsule collection Elvira Di Gaia x KALOGIROU για το Καλοκαίρι 2019 με τίτλο “Aesthesis”. Η συλλογή που φέρει την υπογραφή της νέας Creative Director και διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα KALOGIROU, μετουσιώνει μοναδικά το εκλεκτικό σύμπαν της δημιουργού σε δέκα αυθεντικά γυναικεία σχέδια με εμφανείς επιρροές από την ελληνική αρχαιότητα –σύνηθες στοιχείο στο αισθητικό σύμπαν της Ελβίρας- αλλά και από την ανάγνωση της ελληνικής αρχαιότητας μέσα από την προβοκατόρικη οπτική δύο μεγάλων εκπροσώπων της μοντέρνας τέχνης: του συμβολιστή ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ και του θεμελιωτή του κινήματος του φοβισμού Ανρί Ματίς. Όλα ξεκίνησαν από μια ρήση του Ανρί Ματίς περί τέχνης, που έχει διατυπώσει εν είδει διακήρυξης το 1908 στις «Σημειώσεις ενός Ζωγράφου»: «Αυτό που ονειρεύομαι είναι μια τέχνη ισορροπημένη, καθαρή, ήρεμη, μια τέχνη που θα εξευμενίζει το πνεύμα και θα γαληνεύει το μυαλό». Για την Ελβίρα αυτή η γαλήνη «επιτυγχάνεται μέσω της διέγερσης των συναισθημάτων, της Aesthesis, που κατά συνέπεια ανυψώνει την ευαισθησία ενός ανθρώπου».

bovary.gr

Close