Πολιτισμός

Η σάτιρα και η αντίσταση στην εκδήλωση με τον Στ. Κούλογλου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση – παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων, στον Μύλο Ματσόπουλου.

Προλόγισε την εκδήλωση ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Τρικκαίων κ. Θανάσης Μιχαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσία της πολιτικής και στη σχέση της με τις πράξεις των πολιτών. Τη βασική παρουσίαση του βιβλίου έκανε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖ:Α κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, αναφερόμενη στην αντίσταση, ως κοινό τόπο και συνδετικό στοιχείο της ταινίας και του βιβλίου. ο κ. Κούλογλου απάντησε σε ερωτήσεις των τρικαλινών, είτε για τα θέματα που σχετίζονται με τη σάτιρα είτε γενικότερα για την πολιτική.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ παρενέβησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης.

Ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, παρουσίασε στους τρικαλινούς δύο δημιουργίες του: την ταινία «Πεθαίνοντας στο γέλιο» και το βιβλίο ««Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση».
Στην πρώτη, 3+1 ιστορίες συμπλέκονται. Φάρσες στο ευρωκοινοβούλιο και στα ΜΜΕ, μαζί χιουμοριστικές διακοπές εκδηλώσεων, διακόπτονται από την τραγική κατάληξη στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Ερευνάται ουσιαστικά, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να δημιουργεί μια νέα δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης, σε συνδυασμό με την πιθανότητα ύπαρξης ορίων στη σάτιρα.

Close