Lifestyle news

Η νεότητα στη μέση ηλικία. Οι σημερινές 45άρες δεν είναι ίδιες με τις χθεσινές.

Μεγάλη ιστορία η νεότητα. Αυτή η φρεσκάδα στο βλέμμα και ο ενθουσιασμός στην κίνηση. Η αίσθηση της δράσης του να τρέχεις μπροστά από την εποχή ή τελοσπάντων να είσαι σημαντικότατο κομμάτι αυτής. Καμία ανασφάλεια. Μόνο περίσσια αυτοπεποίθηση και μία συναρπαστική αυθεντικότητα.

Σήμερα, η νεότητα στη μέση ηλικία μπορεί να γίνει εύκολα το best seller προϊόν κάθε μεγάλης εταιρείας καλλυντικών, αλλά και το μυστικό επιτυχίας κάθε γυναίκας αυτού του πλανήτη, που θα αποφασίσει έτσι απλά να φερθεί άψογα, κοινώς έξυπνα και τρυφερά, στο χρόνο που τη γυροφέρνει.
Οι σημερινές 45άρες δεν είναι ίδιες με τις χθεσινές. Είναι πιο όμορφες, πιο σέξι και σίγουρα πιο θελκτικές από ποτέ. Η ηλικία τους είναι απλά ένας αριθμός που μετράει τα όπλα που έχουν στα χέρια τους για να πρωταγωνιστούν σε μια πολύπλοκη καθημερινότητα. «H μέση ηλικία είναι η καλύτερη, γιατί δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα», τοποθετήθηκε η πανέμορφη Κατερίνα Γιατζόγλου, στην ημερίδα «Η νεότητα στη μέση ηλικία», που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης, βασισμένη σε μία υπέροχη ιδέα της δημοσιογράφου-συγγραφέα Άννας Μαρίας Παπίρη και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza. Κι αυτό θες δεν θες, το κρατάς σαν το απόλυτο μυστικό αντιγήρανσης όταν και όπου χρειάζεσαι φωτεινά σήματα για να μην βγεις από το δρόμο της λάμψης. Κι η Κατερίνα ήταν ξεκάθαρη κι αποφασισμένη να εμπνεύσει με τον λόγο και τη στάση της στην εκπληκτική ημερίδα, όπου η Vichy ήταν Χρυσός Χορηγός με την εξειδικευμένη σειρά φροντίδας προσώπου Neovadiol, που αγαπιέται πολύ από κάθε γυναίκα που πλησιάζει το κατώφλι της εμμηνόπαυσης.

Τόλης Γιακουμάκης – Κατερίνα Γιατζόγλου – Dr Αννα Παγούνη
Τόλης Γιακουμάκης – Κατερίνα Γιατζόγλου – Dr Αννα Παγούνη

«Επένδυσε στον εαυτό σου. Στη ζωή δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις, αλλά αυτό που διεκδικείς», τόνισε η γοητευτική Κατερίνα Γιατζόγλου. Λέξεις, συναισθηματική παρότρυνση και νεύματα από μια γυναίκα στη μέση ηλικία που δίνει την αίσθηση ότι έχει βρει τα βήματα της ρουτίνα περιποίησής της για αιώνια νεότητα. Κι αυτά τα βήματα είναι απλά. Η ίδια τα αποκαλεί συστατικά ομορφιάς: «Αυτοπεποίθηση. Τόλμη. Πειθαρχία. Φαντασία. Συμμάχους.»

Και σκέφτομαι ότι έχει δίκιο. Λίγο η γυμναστική, λίγο η διατροφή και λίγο οι σωστές κατευθύνσεις και οι σημερινές 45άρες είναι καλλονές. Διατηρούν τον ενθουσιασμό και την περιέργειά τους σε ό,τι κάνουν κι είναι ικανότατες να κάνουν restart στη ζωή τους.
Και να που έρχεται στο σημείο αυτό κι η δημιουργός του «Sex and the City» Κάντας Μπάσνελ να επιβεβαιώσει όλα όσα είπε η Κατερίνα Γιατζόγλου με την ομιλία της στην ημερίδα. Η Κάντας ετοιμάζει νέα σειρά, με την οποία θα αποτυπωθεί η λάμψη της πενηντάρας κι ενδέχεται να κάνει θραύση. Οι ηρωϊδες θα είναι 50αρες και βάλε. Οι πρώτες της δηλώσεις γίνονται γνωστές: «Κάποτε μια γυναίκα στα 50 σήμαινε την αρχή της σύνταξης. Σήμερα, αυτή η 50αρα γυμνάζεται, προσέχει τη διατροφή της, ξεκινάει νέες δουλειές, μετακομίζει σε άλλες Πολιτείες…»

bovary.gr

Close