Idees Sports

Ζαγοράκης -Καραγκούνης παίζουν μπάλα για καλό σκοπό!

Κάλεσμα στους Θεσσαλούς να δώσουν δυναμικό παρών στο αγώνα που θα διοργανωθεί αύριο Τρίτη στις 11.00 το πρωί μεταξύ επίλεκτων διεθνών παλαιμάχων και της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, απηύθυναν οι διοργανωτές του αγώνα.


Η πρωτοβουλία για έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την ομάδα ποδοσφαίρου του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας βρήκε ανταπόκριση από τους αστέρες που τίμησαν το εθνόσημο και οδήγησαν τη χώρα μας σε ανεπανάληπτες επιτυχίες στο ποδόσφαιρο.zagor1
Σκοπός του φιλανθρωπικού αγώνα είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας και του σπιτιού της αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Ενόψει του αυριανού αγώνα και παρουσία του αρχηγού της «χρυσής» εθνικής του 2004 Θοδωρή Ζαγοράκη, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

zagor3
«Όλα τα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά. Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα που δέχτηκε πριν μήνες. Το συζήτησα με τον Καραγκούνη και είπα είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε. Ο αθλητισμό δίνει πολλά περισσότερα πράγματα από ότι δίνουν άλλα κομμάτια της κοινωνίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους του φορείς για την εκδήλωση που είναι τιμή για μας.
Το «θέλω» όλων μας είναι να ανταποδώσουμε έστω και λίγα από αυτά που πήραμε από τον κόσμο. Γι αυτό και έχουμε δημιουργήσει το σύλλογο και προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στα καλέσματα που μας απευθύνουν. Γιατί πολλοί από εμάς πήραν ίσως από το ποδόσφαιρο περισσότερα απ όσα αξίζαμε.
Η πολιτεία δεν αξιοποίησε όσο θα μπορούσε την επιτυχία του 2004, όπως και η ΕΠΟ, ίσως γιατί δεν ήταν έτοιμη. Όμως πραγματοποιήθηκαν βήματα. Σε επίπεδο εθνικής ομάδας, η εθνική είχε συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις διοργανώσεων που για την Ελλάδα είναι μεγάλο κατόρθωμα. Σε συλλογικό επίπεδο όμως υπάρχει θέμα. Αν δεν μαζευτούμε όλοι και να συναποφασίσουμε για το κοινό καλό όλων πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια οι εθνική δεν θα βρίσκει παίχτες, ενώ με αυτό που γίνεται με τις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων θα υπάρχουν επιπτώσεις στο επαρχιακό ποδόσφαιρο.»
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Μέσα από τον αθλητισμό γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Συγχαίρω το 2ο ΕΠΑΛ αλλά και την ομάδα παλαιμάχων που διδάσκουν ήθος και κοινωνική προσφορά. Καλούμε τους συνδημότες να δώσουν το παρών στο γήπεδο και βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.»
Από την πλευρά του ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας μίλησε ο κ. Γιώργος Μάττας.
Τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες και συνεχάρη το σχολείο αλλά και τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν.
Εκπροσωπώντας την ΕΠΣΚ ο κ. Ηλίας Χατζής τόνισε ότι η Ένωση συμμετέχει με όλη την καρδιά στην φιλανθρωπική διοργάνωση. Και ο ίδιος συνεχάρη τον αρχηγό του 2004 και τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ για την διοργάνωση του αγώνα.
Επίσης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ.

Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματίων Καρδίτσας.»
Την αποστολή των Επίλεκτων Διεθνών Παλαιμάχων θα απαρτίζουν οι:
Άγγελος Χαριστέας
Γιώργος Καραγκούνης
Θοδωρής Ζαγοράκης
Παντελής Καφφές
Γιώργος Αμανατίδης
Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Στέλιος Σφακιανάκης
Γιώργος Θεοδωρίδης
Μίροσλαβ Σνάουτσνερ
Σπύρος Βάλλας
Γιώργος Φουργκασιώτης
Ευθύμης Ορφανίδης
Δημήτρης Καρατζιοβαλής
Χρήστος Κοσμάς
Βαγγέλης Αρχοντούλης
Βασίλης Παπακώστας
Γιώργος Τόλιος

www.karditsapress.gr

Back to top button
Close
Close