Επιχειρείν

Επιτέλους ενδιαφέρον. Αρκετός κόσμος στην εκδήλωση για την παρουσίαση νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων

Ύστερα από εννιά χρόνια κρίσης στην επιχειρηματικότητα μάλλον κάτι φαίνεται να αλλάζει .Η αγορά αρχίζει και βρίσκει τα βήματά της παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον από πλευράς κυβέρνησης δεν υπήρξε ουσιαστική βοήθεια στους ελεύθερους επαγγελματίες .Παρά το γεγονός αυτό οι επαγγελματίες ψάχνουν και παλεύουν για την βιωσιμότητα τους και σε αυτό τον τομέα τουλάχιστον, δείχνουν και μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα υποστήριξης και ανάπτυξης . Έτσι λοιπόν στην πρώτη εκδήλωση του έτους που παρουσίασε το επιμελητηρίου Τρικάλων, επαγγελματίες διαφόρων κλάδων παρακολούθησαν στην  αίθουσα εκδηλώσεων του GALLERY ART HOTEL,  τα δύο, νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΠΑνΕΚ.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν  τα προγράμματα:

  • ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΚΠΑΔΕΥΣΗ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο,  στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψους από 10.000 € έως 150.000 € με ποσοστό χρηματοδότησης 50%.
  • ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψους από 20.000 € έως 200.000 € με ποσοστό επιχορήγησης από 50% έως 65% Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων.

Close