Τρίκαλα

Επαγγελματίες αγιογράφοι επί το έργον, σε Ναό στην Φαρκαδόνα

Η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Φαρκαδόνα συνεχίζεται. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Ναού, που πραγματικά άλλαξαν την εικόνα της Εκκλησίας, οι ενέργειες συνεχίζονται στο κομμάτι της Αγιογράφησης, μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο εφημέριος του Ναού π. Αθανάσιος Κούτσιας.

Οι εργασίες Αγιογράφησης είχαν ξεκινήσει κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2016. Το έργο είχαν αναλάβει δυο καταξιωμένοι Αγιογράφοι και συγκεκριμένα κ.κ. Δημήτριος Πατουχέας και Ονούφριος Γράμος που τους ανατέθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, η Αγιογράφηση της νότιας, εσωτερικής πλευράς της εκκλησίας. Αρχικά τότε Αγιογραφήθηκαν 9 Άγιοι της Εκκλησίας μας καθώς και θρησκευτικές παραστάσεις.

Τα έξοδα του έργου καλύφθηκαν από δωρεές πιστών της Φαρκαδόνας. Πλέον το έργο της Αγιογράφησης περνά σε δεύτερη φάση. Ειδικότερα σύμφωνα με το σχεδιασμό πρόκειται να Αγιογραφηθούν μορφές Αγίων της Εκκλησίας (ανδρών και γυναικών) μας καθώς και παραστάσεις από τους οίκους της Παναγίας και του Δωδεκάορτου.

Το έργο και στην συγκεκριμένη φάση θα καλυφτεί από δωρεές πιστών.

Back to top button
Close
Close