Τοπικά

Εκπαιδευτική-Ψυχαγωγική Ημερίδα «Ρομποτική & Ανακύκλωση»

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education πρόκειται να διοργανώσει Εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική Ημερίδα Ρομποτικής, με θέμα την ανακύκλωση, για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής . Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού & Πρασίνου, την υποστήριξη του Τμήματος Προγραμματισμού και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Τρικάλων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της.

Θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου 2019 στις 11:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας και 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας.

Σκοπός της δράσης η διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM και των διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO Hellas, καθώς επίσης η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.

Το STEM είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στην ιδέα της ταυτόχρονης εκπαίδευσης των μαθητών στους 4 κλάδους – φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά – μέσω μιας διεπιστημονικής και εφαρμοσμένης προσέγγισης. Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάζεται ακολουθώντας τα πρότυπα κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts, κ.ά.).

Close