MUST ReadΤρίκαλα

Ειρήνη Παπαδημητρίου, η μαθήτρια υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Η Ειρήνη Παπαδημητρίου από τα Τρίκαλα είναι η πιο μικρή ηλικιακά υποψήφια στον νομό Τρικάλων και αποφάσισε με την συναίνεση των γονιών της να ασχοληθεί με τα εκλογικά αισιοδοξόντας ότι θα κερδίσει μεσα από την ψήφο των συνδημοτών της μια θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων

Με καθαρό μυαλό δίνουμε τη μάχη των εξετάσεων, με ανοιχτό μυαλό σκεφτόμαστε, ψηφίζουμε , συνεχίζουμε να παλεύουμε!

Στις 26 Μάη, όλοι οι μαθητές της β΄ και γ΄ λυκείου που θα ψηφίσουμε για πρώτη φορά, πρέπει να κάνουμε τη διαφορά ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και  Λαϊκή Συσπείρωση  στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ! Με την ψήφο μας έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα σε όλη τη χώρα και στην Ευρώπη :  ότι δεν μένουμε θεατές για το μέλλον  που μας ετοίμασαν αλλά βγαίνουμε μπροστά ως πρωταγωνιστές διεκδικώντας μια ζωή με δικαιώματα! Κόντρα στη μιζέρια που μας ρίχνουν η ΕΕ και τα κόμματά της!

Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς φέτος, αποδείξαμε ότι  δεν μας έχουν στο χέρι!

Με τους μεγάλους μαθητικούς αγώνες που ανάγκασαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το νομοσχέδιο για το Λύκειο σαν τον κλέφτη μέσα στο Πάσχα, με τα σχολεία κλειστά. Όταν δεν επιτρέψαμε τους φασίστες να χύσουν το φασιστικό –ρατσιστικό τους δηλητήριο μέσα στα σχολεία μας, με αφορμή το Μακεδονικό.

Αυτός ο αγώνας που έχει προηγηθεί, ήρθε η ώρα να δυναμώσει και να εκφραστεί και στις εκλογές!

Κάθε μαθητική ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση κάνει τη διαφορά, αφού λέει:

– Δεν χαρίζω την ψήφο μου ούτε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση μας φτάσατε ως εδώ

– Δεν σας κάνω τη χάρη ούτε να σας ψηφίσω, ούτε να απέχω, όπως ακριβώς εσείς δεν απείχατε, όταν ψηφίζατε με χέρια και με πόδια τα μνημόνια και ό,τι άλλο καταστρέφει τη ζωή μου, των συμμαθητών και της οικογένειάς μου.

Δεν ξεχνώ  ότι προωθείτε τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγοντας νέες βάσεις τους στη χώρα μου. Δεν ξεχνώ την σκληρή εικόνα του πολέμου, τον Αϊλάν και τα άλλα προσφυγόπουλα που πνίγονται στο Αιγαίο

Δεν εγκρίνω τη δημοτική αρχή, που έφερε στα Τρίκαλα και στα σχολεία μας, τον Πρέσβη των ΗΠΑ, να τρέξει διαγωνισμούς και προγράμματα με την βούλα της Πρεσβείας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

– Δεν θέλω στις γειτονιές μου και στο σχολείο μου να σουλατσάρουν ελεύθεροι οι δολοφόνοι εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

 Δεν είμαι καθόλου μικρός για να σας μαυρίσω, και να σας τιμωρήσω. Γιατί και εσείς δεν με θεωρείτε μικρό όταν με αναγκάζετε να ξοδεύω ατελείωτες ώρες στα φροντιστήρια αντί να έχω ελεύθερο χρόνο.

Οι μαθητές πρέπει να κάνουμε κριτήριο τις ανάγκες μας και το πώς ονειρευόμαστε οι ίδιοι τη ζωή μας. Να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε:

Θέλουμε η μόρφωση να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές,  να μας βοηθάει να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι και όχι το σχολείο να μας κοιτάει στην τσέπη και να μας στρέφει στην παπαγαλία. Θέλουμε να περνάμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας, με ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό, τον αθλητισμό , αναπτύσσοντας τα ταλέντα μας.

Θέλουμε να στείλουμε τους φασίστες εγκληματίες ξανά πίσω στις τρύπες τους. Δεν ανεχόμαστε όσους τους κάνουν πλάτες, τους κρύβουν στα ψηφοδέλτιά τους, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τους θρέφουν.

Θέλουμε ένα κόσμο που θα ζούμε με ειρήνη, φιλία και συνεργασία των λαών όλου του κόσμου. Εκεί όπου θα κυριαρχεί η πραγματική αλληλεγγύη!

Θέλουμε να χαιρόμαστε τη ζωή, να ζούμε καλύτερα, θέλουμε να δούμε τα όνειρά μας να γίνονται πραγματικότητα!

Με την ίδια μαχητικότητα,  και καθαρό μυαλό που χρειάζεται τώρα για να δώσουμε τη μάχη των εξετάσεων, που ξεκινούν από αύριο , με την ίδια αισιοδοξία και ανοιχτό μυαλό σκεφτόμαστε, ψηφίζουμε , συνεχίζουμε να παλεύουμε! Φτάσαμε λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς , δίνοντας μεγάλες μάχες εμείς και οι οικογένειες μας, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εξετάσεις όλων των μαθητών, προχωράμε, περήφανα και ανυπότακτα, γιατί έχουμε μια ολόκληρη ζωή μπροστά μας να ζήσουμε, και θα κατακτήσουμε τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!Γιατί η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε σας προσκυνά!

*Η Ειρήνη Παπαδημητρίου είναι μαθήτρια Γ’ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων,

υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Τοπική Κοινότητα Τρικκαίων  και υποψήφιο δήμαρχο το Γιώργο Καΐκη .

Back to top button
Close
Close