Επιχειρείν

Δυναμική παρέμβαση του Βασίλη Γιαγιάκου στην ΓΣ της ΚΕΕΕ στην Δράμα

Πραγματοποιήθηκε  το περασμένο Σαββατοκύριακο  στη Δράμα η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Στην Μακεδονική πόλη στις εργασίες του συνεδρίου  συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Ελλάδος   ενώ από τα Τρίκαλα παρέστησαν οι, Βασίλης Γιαγιάκος,  Στέφανος Γιώτης και Χρήστος Ζαραμπούκας καθώς και η διευθύντρια του Επιμελητηρίου Τρικάλων  Αθανασία Βράντζα .

Πέρα από τις εργασίες , ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε  στις   τοποθετήσεις των συνέδρων  τόσο για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας   όσο και για  τις ενέργειες ,  που έχουν να γίνουν για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες  ήταν και αυτή,  του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων,   Βασίλη Γιαγιάκου ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν τον επιμελητηριακό θεσμό,τα προβλήματα της αγοράς, τον δανεισμό των επαγγελματιών, την ανάδειξη των επιμελητηρίων σε κεντρικό φορέα αναπτυξιακού σχεδιασμού, την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου υλοποίησης  έργων και δράσεων τοπικής εμβέλειας όπως και για τις επερχόμενες εκλογές.

Μεταξύ των άλλων τόνισε …»Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω και να επαναλάβω εκ νέου είναι ότι επιτέλους σε αυτήν τη χώρα πρέπει να υπάρξει ένα ελληνικό σχέδιο φυγής προς τα εμπρός που δε θα περιλαμβάνει μόνο μέτρα ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων – τα οποία βεβαίως και είναι αναγκαία – αλλά και μέτρα αναπτυξιακά που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

??????????????????????????????????????????????????????????

 Ιδιαίτερα σε αυτήν τη φάση, η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της αγοράς και στην ανατροπή του κακού κλίματος που υπάρχει, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και πλούτου.

Ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, καθημερινά δίνουμε σκληρές μάχες για την επίλυση τέτοιων καθημερινών προβλημάτων που εμποδίζουν την επιχειρηματική μας λειτουργία ακόμη περισσότερο λόγω και της ύφεσης που βρίσκεται η αγορά».

Close